Entertainment

Burgerweeshuis schuift evenementen door

Anouk op de Grote Kick-Off 2018

DEVENTER – Hoogtevrees, Grote Kick-Off en Nachtparlement Open Air – drie grote evenementen van het Burgerweeshuis – worden dit jaar gecanceld en verschoven naar een nieuwe datum. Een gedwongen besluit omdat er tot 1 september geen grote evenementen en festivals mogen plaatsvinden vanwege het coronavirus.

Hoogtevrees

Hoogtevrees, het muziekfestival dat tijdens Deventer Op Stelten altijd voor een magisch sfeertje in het Worpplantsoen zorgt, wordt verplaatst naar 9 tot en met 11 juli 2021. Er waren al een paar mooie namen vastgelegd en het goede nieuws is dat die bijna allemaal meegenomen worden in het programma van volgend jaar.

De Grote Kick Off

Het nieuwe school- en studiejaar begint traditiegetrouw met de Grote Kick-Off. Twee dagen lang is het feest op het Grote Kerkhof voor duizenden jongere en oudere Deventenaren. “Op deze schaal is het helaas niet mogelijk om de Grote Kick-Off door te laten gaan”, zegt Kelly Hammer, directeur van het Burgerweeshuis. “We zijn wel in gesprek met Saxion om de start van het schooljaar op een andere manier in te vullen. Wellicht kunnen we een kleiner evenement in het Burgerweeshuis organiseren tegen die tijd.”

Nachtparlement Open Air

Nachtparlement, een populair dancefeest van het Burgerweeshuis, kondigde dit jaar voor het eerst een speciale Open Air-editie aan in het Havenkwartier. Op verschillende social-mediakanalen was te zien dat honderden liefhebbers zich op dit feest verheugden. Die moeten nog een jaartje geduld hebben voor de eerste editie van Nachtparlement Open Air.