Entertainment

Burgerweeshuis klaar voor nieuw seizoen

DEVENTER – Na een zomer vol muziek buiten en een korte zomerstop, staat het Burgerweeshuis weer helemaal klaar voor een mooi najaar met bijzondere concerten en vette clubavonden.

Met namen als De Staat (zie foto), My Baby en Douwe Bob is de Nederlandse top goed vertegenwoordigd. De (stoner)rockliefhebbers komen ruimschoots aan hun trekken met onder anderen King Buffalo, Ramkot en The Murlocs. Maar ook voor de fans van rootsmuziek, pop, reggae of hiphop is er veel keuze met onder anderen Onyx, Capleton, Personal Trainer en Vieux Farka Touré.

Bij clubavonden staan de bekende concepten als VroegZat, Boogie Nights, Wasserette en Nachtparlement als vanzelfsprekend op het programma, maar er is ook ruimte voor nieuwe feestjes, zoals De Stille Disco en Zer00’s Heroes.

Externe locaties

Met het wegvallen van het Burgerweeshuiscafé als locatie voor concerten vanwege geluidsoverlast, zijn er het afgelopen seizoen diverse concerten bij Walhalla geprogrammeerd. Dit gaat in het nieuwe seizoen door en daarnaast wordt er dit jaar ook veelvuldig gebruik gemaakt van Het Penninckshuis. Hier staan dit najaar Ruben Block (Triggerfinger),  Dayna Kurtz en Great Lake Swimmers.

Kijk voor het volledige programma op www.burgerweeshuis.nl en kom live langs. (Foto: Alexander Popelier)