Entertainment

Burgerweeshuis klaar voor een mooi najaar

DEVENTER – Na een zomer vol muziek in de binnentuin staat het Burgerweeshuis in de startblokken voor een mooi najaar met bijzondere concerten en vette clubavonden.

“We trappen af met de Kick-off in de Burgerhaven voor de nieuwe mbo- en hbo-studenten. Op het podium staat de meest bejubelde Nederlandse band van dit moment, Goldband, met daarnaast Nederpop-act WIES en Deventer rapper Kwaboi”, vertelt Jeany Robbe.

Het programma voor het najaar staat bomvol met concerten en (nieuwe) clubavonden. Met namen als Navarone en Wild Romance en meer komen de rockliefhebbers ruimschoots aan hun trekken. Maar ook voor de fans van rootsmuziek, pop, reggae of hiphop is er veel keuze met onder anderen Eek-A-Mouse (zie foto), La Pegatina, WIES, Sor en 3JS. De clubavonden gaan in de Burgerhaven van start op zaterdag 3 september met een mega Nachtparlement Warehouse editie met onder anderen Speedy J.

De rest van het seizoen is de concertzaal aan de Bagijnenstraat het decor voor clubavonden als BoogieNights, Vunzige Deuntjes, VroegZat en, nieuw op het programma, de eclectische Indie/Pop/Hiphop/Electronica dansnacht, Kiss All Hipsters.

Walhalla
Nieuw dit seizoen is de programmering van het Burgerweeshuis in Walhalla. Robbe: “Met het wegvallen van het Burgerweeshuiscafé als locatie voor concerten vanwege geluidsoverlast, zijn we hard op zoek gegaan naar een alternatief. Bij Walhalla zijn inmiddels Bad Breeding, Prins S. en De Geit en Magnetic Spacemen en meer geboekt. Om kennis te maken met de ‘nieuwe’ locatie, bieden we de mogelijkheid om een strippenkaart te kopen waarmee je drie Walhalla x Burgerweeshuis shows kunt bezoeken voor een zacht prijsje.”

Robbe, tot slot: “Dit is maar een kleine greep uit het totale aanbod, dus kijk vooral op www.burgerweeshuis.nl voor het volledige programma en kom live langs.”