Entertainment

Breed programma in klein theater

DEVENTER – Theater Fazant aan de Smedenstraat 256 wordt nu al gezien als het nieuwe Theater Bouwkunde: een klein, intiem theater waar je je als publiek direct verbonden voelt met de podiumkunstenaar.

Het theater telt 48 zitplaatsen en heeft een klassieke uitstraling met Jugendstil fresco’s aan de muur, kroonluchters en een oude houten bar. Op vrijdag 2 februari wordt het theater officieel geopend door stadstroubadour Jonneke Siebrand  met een speciaal daarvoor geschreven openingslied.

Directeur/oprichter Patricia van Santen de Hoog vertelt: “Er zijn inmiddels drie try-outs geweest, waarbij de mogelijkheden van het theater zijn onderzocht. Inmiddels staan er 36 voorstellingen tot aan de zomer van 2024 op de agenda. Er is gekozen voor een brede programmering in zes categorieën: kindervoorstellingen, klassiek, theater, proza & poëzie, jazz en singer-songwriters.

Geen grote formaties in Fazant

“Globaal komt het er op neer dat mensen vanaf 2 februari, met uitzondering van de schoolvakanties, elke vrijdagavond in de Fazant terecht kunnen voor een voorstelling rond WOORD en er iedere zaterdagmiddag MUZIEK zal zijn. Plus eens in de maand een kindervoorstelling op woensdagmiddag”, vertelt de directeur. “Er is niet gekozen voor grote formaties alsmede pop- en rockbands, want dat zou gewoonweg niet passen en daar zijn ook andere podia voor.”

Wat haar drijft om een theater te beginnen zonder subsidie en zonder winstoogmerk? “Als kankerpatiënt weet ik inmiddels dat tijd kostbaar is en dat je dingen moet doen waar je volledig achter kunt staan. En met dit theater komen allemaal mooie mensen op mijn pad, geniet ik van het creëren van culturele ontmoetingen, waarna mensen de deur uit gaan met het gevoel iets bijzonders te hebben meegemaakt. Dat geeft enorme voldoening.” Zie voor meer informatie de website www.theaterfazant.nl