Entertainment

Booster Festival maakt line-up compleet

Op 10 april vindt de achtste editie van het Booster Festival online plaats. Achter de schermen wordt er druk gewerkt om het enthousiasme van het fysieke showcasefestival te vertalen naar een online-programma.

Dat begint natuurlijk met een strakke line-up. De afgelopen weken werden er al veel namen bekend gemaakt en nu maken CANVAX, Daisy Bellis, Dripping Trees, Evva, INDIGO, Isa Zwart, Jetlag Jenny, Jo Sea, LUCA, Silke Veld en T A M A R de lijst van 50 acts compleet. Zij krijgen allemaal de kans om een Booster-livesessie op te nemen op één van de acht bijzondere locaties.

Booster is de plek waar nieuw Oost-Nederlands talent een podium krijgt en kennis kan maken met de gehele muziekindustrie van Nederland. Het festival zal dit jaar, net als in 2020, online plaatsvinden. Alle 50 geselecteerde acts krijgen de kans om voor 10 april een Booster-livesessie op te nemen. De opgenomen sessies worden 10 april, verspreid over vier verschillende online podia, uitgezonden via de website van Booster.

Online spreekuren

Tijdens het dagprogramma van Booster 2021 ligt de nadruk op kennis verdiepen, feedback krijgen en het uitbreiden van het netwerk. Er komen online demospreekuren waar artiesten één op één kunnen spreken met een door hen gekozen boeker, programmeur, manager of andere muziekprofessional. Er worden panels en meetings gestreamd over voor muzikanten relevante onderwerpen. Podia, productiehuizen en andere muziekgerelateerde organisaties hebben de ruimte om aan te haken met eigen initiatieven en ideeën. Tijdens het Booster dagprogramma wordt tevens de Overijsselse Popprijs uitgereikt. De afgelopen jaren werden deze gewonnen door onder anderen Snelle, the Cool Quest en Jeangu Macrooy.