Entertainment

Bekroonde familievoorstelling Edward Scharenhand in Deventer Schouwburg

Foto: Sanne Peper

Op zaterdag 17 oktober speelt de familievoorstelling Edward Scharenhand in de Deventer Schouwburg. Edward Scharenhand is een sprookjesachtige familievoorstelling met heel veel live-muziek, losjes gebaseerd op Tim Burtons’ film Edward Scissorhands. De voorstelling, bekroond met de Zilveren Krekel, is geproduceerd door Theater Sonnevanck.

Iedereen in het stadje Gul is extreem goed, Tante Maria en haar geadopteerde dochter Magdalena voorop. Altijd staan ze klaar voor hulp aan dier, plant en medemens. Op een dag staat er iemand op hun stoep. Hij heet Edward en is helemaal alleen. Edward is lief en zachtaardig, maar aan beide armen heeft hij – in plaats van gewone handen – een stel lange en vlijmscherpe scharen. Als Tante Maria desondanks besluit om Edward gastvrij in huis op te nemen, is Magdalena voor het eerst in haar leven een stuk minder positief. Maar heeft Edward niet ook, net als iedereen, recht op een veilig thuis en wat geluk? Blijft Magdalena de enige in Gul die moeite met hem heeft? Hoe tolerant is Gul eigenlijk echt? En… hoe ongevaarlijk is Edward?

De voorstelling begint zaterdag om 19.30 uur in de Deventer Schouwburg. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar en duurt ongeveer 70 minuten. Kaarten à €15,- kunnen worden gereserveerd via www.deventerschouwburg.nl of telefonisch op 0900-3000200.