Entertainment

Bekende huisband naar Bathmen

DEVENTER – De bekendste Haagse coverband The Clarks speelt op zaterdag 20 januari 2024 bij Café-Zaal De Brink in Bathmen. De groep vormde jarenlang de huisband van Nederland Muziekland en het televisieprogramma Veronica Inside en is niet weg te denken uit de theatertournees van tv-analist en muziekkenner Johan Derksen.

De Brink in Bathmen heeft een goede reputatie als intieme concertlocatie in het oosten van het land. Afgelopen decennia traden daar meer dan vierhonderd bands op. Topacts als Normaal, Vitesse, Herman Brood, The Cats, BZN of The Dolly Dots stonden op de planken.

De kaartverkoop is inmiddels gestart. Kaarten zijn vooraf online verkrijgbaar via www.cafedebrink.com/tickets en kosten €16,- per stuk. Kaarten aan de avondkassa zijn verkrijgbaar zolang de voorraad strekt. De zaal is geopend vanaf 20.00 uur. Het concert start om 21.00 uur.

‘Kwaliteit van de bovenste plank’

The Clarks draait al jarenlang verdienstelijk mee in de Nederlandse muziekscene. Ook gaven ze optredens in onder meer Washington DC, Seattle, Monaco, Curaçao, India, Indonesië en Zuid-Afrika. De Haagse band was jarenlang de huisband van tv-programma’s als Nederland Muziekland en Veronica Inside. Daarnaast zijn de bandleden al vijf jaar lang de muzikale fundering van het theaterprogramma Pioniers van de Nederpop van tv-analist en meesterverteller Johan Derksen.

Van Beatles tot Rolling Stones

Geert Meijerhof van Café-Zaal De Brink: “Het is de eerste keer dat The Clarks voet op Bathmense bodem zet. We zijn blij dat we deze populaire coverband hebben weten vast te leggen. Met deze band hebben we kwaliteit van de bovenste plank binnengehaald. We hopen hiermee muzikale fijnproevers een groot plezier te doen.” In het nieuwe jaar geven The Clarks een show met covers van onder andere Earth & Fire, Bob Dylan, The Beatles, The Rolling Stones en Golden Earring.