Entertainment

Babs is wars van stereotypen

Foto: Dagmar Brussel

Babs is een producerend artiest op een missie om stereotypen te doorbreken. In haar jeugd maakte ze al regelmatig kennis met genderstereotypering, die bij Babs een gevoel van rebellie wekte in combinatie met een verlangen naar verandering.

Door middel van haar debuutsingle Wie Was Ik Wel uit ze haar frustraties en haar verlangen naar het voeren van een discussie over die stereotypering die haar al tijden dwars zit. Daarnaast probeert ze als vrouwelijke producer en rapper op een speelse manier te schoppen tegen een door mannen gedomineerde scene, want dat vrouwen nu eenmaal minder goede muziek maken, is volgens haar simpelweg bullshit.

Haar muziek is een combinatie van onheilspellende trap drums, melodische rap en groovy R&B-klanken met een vrolijk popsmaakje, maar het verhaal is key. Haar doel is om aan de hand van deze muziek kleur aan te brengen in het zwart-wit-denken van de maatschappij. De single Wie Was Ik Wel is sinds afgelopen vrijdag op de populairste streamingdiensten te vinden. Vanaf vrijdag 5 februari is de videoclip te zien op YouTube. Wie Was Ik Wel vormt het startsein voor Babs.

Burger Beurs

Na haar debuutsingle zal de ArtEZ-studente haar muzikale reis vervolgen met behulp van de Burger Beurs, het talentontwikkelingstraject van het Burgerweeshuis waarbij muzikale acts de kennis, het netwerk en budget kunnen gebruiken om zichzelf te ontwikkelen. Ook verwacht ze halverwege 2021 een aantal live-shows te geven via het Noord- en Oost-Nederlandse hiphoptraject ‘wurdspøken’. Hierin brengt een twaalftal makers een hiphopalbum uit, met aansluitend een bijbehorende tour door Nederland.

Volg Babs op Instagram: Babsopdebeat.