Entertainment

Avontuurlijke tocht door Deventer

DEVENTER – Theatergezelschap Stadsavonturen presenteert de StoryTrail stadswandeling Deventer. Op zaterdagmiddag 9 april neemt verteller Godefridus de deelnemers mee op een avontuurlijke tocht vol sagen, legenden en historische stadsverhalen.   

Wie door Deventer wandelt, over de Brink of langs de Waag, ziet het meteen: dit is een rijke stad. Verteller Godefridus onthult de verhalen die schuilgaan achter de weelderige gevels. Verhalen over financiële én geestelijke rijkdom. Maar ook verhalen over oorlog en plundering, illegale handel, bekering en Moderne Devotie. Deventer heeft in de loop der eeuwen heel wat moeten doorstaan. En dan is dit ook nog eens de koek- en boekhoofdstad van ons land.

Dwalend door straten en stegen brengt verteller Godefridus het stadsverleden tot leven. Dat doet hij zo meeslepend, dat het haast wel lijkt of je zelf opeens in de schoenen staat van een historische graaf, een monnik of een valsemunter. Zo beleef je de geschiedenis van Deventer tijdens een wandelende vertelvoorstelling vol spanning en avontuur.

De StoryTrail stadswandeling Deventer begint op zaterdag 9 april om 16.00 uur. Reserveren is noodzakelijk via www.storytrail.nl/stadswandeling/deventer. Reserveer nu met kortingscode STORYTRAIL-7337KRT en betaal slechts €15,50 per persoon (kind: €11,42).