Entertainment

Aandacht voor architectuur tijdens wederopbouw

Met de publicatie van het boek ‘Licht, lucht en ruimte in Deventer. Wederopbouwarchitectuur 1945-1963’ wil de Stichting Oud Deventer de aandacht vestigen op het belang van nieuwe architectuur en stedenbouwkundige projecten uit de wederopbouwperiode.

Het boek laat zien hoe in Deventer landelijke ontwikkelingen en tendensen hun beslag kregen: de koortsachtige bouwactiviteit, de doorzonwoningen, de eerste flats, het ideaal dat de burgers zich zouden kunnen ontplooien in een wijk met voldoende groen en voorzieningen als winkels en scholen. In deze uitgave worden gebouwen en stedelijke ensembles uit de wederopbouwperiode gepresenteerd die bescherming verdienen. Het boek biedt volop kijk- en leesplezier voor iedereen die geïnteresseerd is in de (her)waardering van wederopbouwarchitectuur, die mede bepalend is voor het aanzicht van Deventer.

Het boek (ISBN 9789079701575) is te verkrijgen bij de boekhandel in Deventer en bij het secretariaat van de Stichting Oud Deventer (e-mail secretariaat@oud-deventer.nl en telefoon 0570-623139). Het kost €17,50 (exclusief verzendkosten à €5,-).