Entertainment

25 Activiteiten in 24 uur Hanze

DEVENTER – In de negen Hanzesteden in Oost-Nederland vindt op zaterdag 14 oktober in het kader van het Hanzejaar 2023 het evenement 24-uur Hanze plaats. Deuren gaan (extra lang) open op deze dag. Musea, kerken, theaters, hotels, cafés en podia organiseren talloze culturele activiteiten en events. Tijdens deze 24 uur barsten de Hanzesteden uit hun voegen met een programma vol optredens, lezingen, tentoonstellingen, workshops en speciale rondleidingen.

In Deventer worden inwoners en bezoekers van zaterdagochtend 14 oktober 10.00 uur tot zondagmorgen 10.00 uur verrast met een bomvol programma dat laat zien wat de mooie Hanzestad te bieden heeft. Veel creatieve makers, ondernemers en bijzondere (Hanze)locaties in Deventer hebben de handen ineengeslagen en een aantal unieke evenementen opgezet, speciaal voor 24-uur Hanze.

Evenement met gevarieerd programma

Op het programma staan in totaal meer dan 25 culturele en feestelijke activiteiten. Een kleine greep uit het programma: Artsomnia – Kunst Matige Slapeloosheid – Wat krijg je als je de twee makers, Bastiaan van Vuuren (producer) en Guusje Slagter (kunstenaar), voor 24 uur opsluit in Hanzemonument De Drie Haringen?

De Club Is Nu Uw Kerk – Maker, schrijver, spreker en filosoof Ischa Den Blanken neemt het Penninckshuis over… (in samenwerking met Productiehuis BRUT)

Yoga in de Bergkerk – Op de vroege zondagmorgen kunnen bezoekers de Yin en Yang in zichzelf zoeken tijdens de Hatha Yoga in de Bergkerk, gegeven door Omikami Yoga.

Brekkie op het Hanze Plekkie – Betti serveert dagelijks haar brekkie, het lekkerste lokale ontbijt, op bijzondere plekjes in de stad. Wie wil, kan na de yoga aanschuiven in de Bergkerk.

Museum EICAS – Tentoonstellingen (Gravend Naar De Toekomst en Transtonations), een Hanze Workshop, Muziek in het OREZ Kunstcafé door Paul Brederveld en Bert Spiertz, Lezing ‘Het uur Nul…’. Museum EICAS opent de deuren extra lang (zaterdag tot 23.00 uur) met een bomvol programma.

Sample Sale Festival met Cupido – kledingmerk Don’t Waste Culture organiseert samen met het succesvolle evenement Cupido een Sample Sale Festival. De Zwarte Silo wordt omgetoverd tot een cultureel centrum waar muziek, kunst en fashion samenkomen.

Kunstenlab – 3 tentoonstellingen, 2 kunstenaars, 1 draaimolen, 1 DJ, zeefdruk, muziek en zoetigheid.

En nog veel meer… stadswandelingen, bierproeverij, workshops, lezingen, exposities, escape wandeling, podwalk en vele muziek- en dansoptredens.