Entertainment

20 beelden vormen 1 skyline

DEVENTER – ‘Deventer Skyline United 2020’ is de naam van wat begon als ‘zomaar een ideetje’ van Marc Lemmens. Op 16 april lanceerde Marc het idee op Facebook en het eindresultaat is een samenstelling van 20 beelden, die samengebracht zijn tot een united skyline van Deventer. 

Marc: “Ik had het idee nog maar net op Facebook gezet; één gezamenlijke foto maken van de Deventer Skyline met een aantal fotografen. Het liep storm. Al gauw hadden zich 20 fotografen aangemeld om mee te doen, waarop de inschrijving werd gestopt.”

De fotografen gingen aan het werk. Iedereen maakte zijn of haar eigen deel om de foto – de skyline van Deventer – compleet te maken. “Sander Korvemaker bood aan om de 20 foto’s als één geheel te monteren in Photoshop. En zo ontstond een foto waarbij samenwerking, verbondenheid en passie de kernwoorden waren. Deze woorden vormden de rode draad in dit korte, maar o zo boeiende, projectje. Vandaag was de foto al klaar en het resultaat mag er zijn!”

Aan dit project werkten de volgende fotografen mee: Esther Vreeling, Marcel de Graaf, Theo Urbach, Jeroen Weideman, Zenna Aydin, Seher Melikoglu, Peter Vos, Hans Nijs, Laurens Morwarin, Jaimy Leemburg, Remy Beltman, Bart Ros, Silfan van der Kaap, Rob de Jong, Jan Haitsma, Frouwke Berghuis, Hans van Bockel, Angela van den Berg, Sander Korvemaker en Marc Lemmens.