Stedendriehoek

Energiecoaches klaar voor de start

Deventer Energie Coöperatie heeft de afgelopen weken negentien nieuwe energiecoaches opgeleid, die onlangs hun certificaat uitgereikt hebben gekregen. In totaal staan nu 26 energiecoaches klaar om inwoners van de gemeente Deventer te ondersteunen bij het nemen van energiebesparende maatregelen en het verduurzamen van hun woning.

De gemeente Deventer heeft uit de Regeling Reductie Energieverbruik (RRE) subsidie van de rijksoverheid ontvangen om de verduurzaming van Deventer te stimuleren. Een van de projecten betreft specifiek het stimuleren van huiseigenaren om verduurzamingsmaatregelen te nemen en energie te besparen. Deventer Energie Coöperatie voert dit project in opdracht van de gemeente Deventer uit en het team van energiecoaches dat woningeigenaren gaat ondersteunen is er klaar voor.

De energiecoaches zijn er voor iedereen die een lagere energierekening, meer wooncomfort en een schoner milieu belangrijk vindt maar misschien niet precies weet waar te beginnen. De coach komt bij mensen thuis langs, bekijkt het huis en energiegebruik, geeft informatie en tips voor het nemen van maatregelen om energie te besparen, bespreekt wensen en mogelijkheden, weet welke subsidies er zijn en maakt een persoonlijk stappenplan. Hij of zij kent de wereld van uitvoerders en kan mensen doorverwijzen naar een energie-adviseur of naar isolatie- of installatiebedrijven. De onafhankelijke en deskundige ondersteuning en hulp van een energiecoach is kosteloos.

Het maken van een afspraak met een energiecoach is snel gedaan via www.gratisenergiecoach.nl. Huisbezoeken door de energiecoaches vinden plaats conform de corona-richtlijnen. Online of telefonische ondersteuning is vanzelfsprekend ook mogelijk; beide vormen leveren een persoonlijk stappenplan op voor de huiseigenaar. Kijk voor een totaaloverzicht aan acties en hulp bij verduurzamen op Deventerstroomt.nl/acties.