Stedendriehoek

Energie- en Klimaatfestijn op De Worp

DEVENTER – Op zaterdag 14 mei van 13.00 tot 16.00 uur vindt om en in ’t Hovenhuus op De Worp het Energie- en Klimaatfestijn plaats. “Een evenement om je te informeren en je kennis te delen over onder andere het besparen van energie, biodiversiteit en duurzaamheid”, vertelt Wim van Vilsteren.

“De Worp is een sociale en aantrekkelijke buurt. Een buurt met veel denk- en doekracht. Een buurt waar we elkaar helpen. Samen maken we de wijk leefbaar. De werkgroep De Worp Duurzaam Doen, kleurrijk en groen wil hier aan bijdragen. Om die reden organiseren we een Energie- en Klimaatfestijn. In de buurt gebeuren al veel mooie dingen, tegelijkertijd hebben we behoefte aan meer duurzame doeners. Iedere stap telt, klein en groot. Zoals het Energie- en Klimaatfestijn, een gevarieerd, informatief en interactief evenement. Je vindt er informatie over het besparen van energie, zelf energie opwekken, biodiversiteit, van bezit naar gebruik en duurzaamheid.”

Inkoopacties
“Heb je hier zelf ideeën over of wil je juist informatie halen, kom dan langs en ga het gesprek met ons aan. De koffie, thee of limonade staan klaar. Je kunt je inschrijven voor gezamenlijke inkoopacties, je kennis delen en informatie krijgen over: hoeveel buren wekken zelf energie op of hebben energiebeparende maatregelen getroffen en wat levert dat dan op? Wie doet er al mee aan het kledingruilproject in de buurt en wie is er geïnteresseerd in elektrische deelauto’s? Hoe leg je een groen dak aan en wat kost dat? Waarom ontstenen buren hun tuin of hoe vang ik mijn regenwater op in mijn tuin? Waar liggen kansen om de wijk verder te vergroenen en hoe kan ik mijn tuin geschikt maken voor vogels en insecten?  Of wat zijn jouw ideeën en vragen om onze wijk aardgasloos of aardgasarm te maken, kunnen we zelf energie opslaan, is de IJssel een bron van warmte of willen we een eigen zonneweide of windmolen?”

“Ook kun je je opgeven voor Best Kept Secrets: open huizen en open tuinen op zaterdagmiddag 11 juni. Kortom: ben je geïnteresseerd in één van bovenstaande onderwerpen, kom dan langs. We zien je graag op 14 mei van 13.00 tot 16.00 uur bij ’t Hovenhuus.”