Stedendriehoek

Elkaar etend ontmoeten

DEVENTER – Via de media worden we dagelijks geconfronteerd met de onveilige situatie in delen van de wereld. Vanuit een onveilige, uitzichtloze situatie komen vluchtelingen ook ons land binnen, in de hoop een bestaan op te kunnen bouwen in een veilige omgeving. 

Vluchtelingen willen heel vaak graag inburgeren, nieuwe mensen ontmoeten en deelnemen aan de samenleving. Maar voor hen is dit niet zo vanzelfsprekend. Stichting Present verzorgt daarom opnieuw een Meet & Eat-avond, in samenwerking met het COA-AZC Schalkhaar. Deze staat gepland op vrijdagavond 20 mei. “Tijdens een Meet & Eat-avond ontvang je als gastgezin twee (of meer) vluchtelingen aan tafel en ga je samen eten. Samen eten is zo’n mooie manier om elkaar te ontmoeten, culturen te proeven, wat Nederlandse taal te leren en te integreren”, aldus de organisatie.

Een paar reacties van eerdere gastgezinnen: ‘Een ervaring rijker en nieuwe nabije buren ontmoet: het is een welbestede avond geweest’. En: ‘We hebben veel begrip gekregen voor hun situatie, maar ook gezellige, hartverwarmende mensen ontmoet. Bovendien zijn we bij hen thuis uitgenodigd voor een Syrische maaltijd, waar we graag op in gaan’.

“Vind je het leuk om iets voor vluchtelingen te betekenen? Dan zijn we op zoek naar jou! Aanmelden als gastgezin kan via stichtingpresent.nl/deventer/gastgezin/. Je kunt zelf aangeven voor hoeveel mensen er plaats is aan tafel. Informatie over tijdstippen en waar je je gasten kunt ophalen, staat op de website. Wacht niet te lang, meld je aan vóór 9 mei!”