Stedendriehoek

Einde van een tijdperk: de Korte’s Woonsfeer sluit

LAREN – Had je vragen over woninginrichting? Dan wist je in Laren en de wijde omgeving: ik moet bij de Korte’s Woonsfeer zijn. Sinds het begin van de jaren 70 krijg je in het pand aan de Deventerweg antwoord op al je prangende interieurvragen. Natuurlijk was het een moeilijke beslissing – ze laten hun kindje achter – maar het is echt tijd voor wat anders, aldus Joke en Ad de Korte.

In 1967 begonnen de ouders van Ad met de Korte’s Meubilering. Begin jaren 70 verhuisden ze naar het huidige pand. In 1983 werden Ad en Joke medevennoten in het bedrijf. “We hebben een aantal verbouwingen achter de rug en zijn steeds groter geworden. Het is een ontzettend mooi en leuk vak, maar een aantal factoren bij elkaar opgeteld maken dat wij na ruim veertig jaar toch de keuze hebben gemaakt om eind van het jaar te stoppen”, vertelt Ad. “We beseffen dat veel klanten de Korte’s Woonsfeer zullen gaan missen, maar onze sluiting moet geen zielig verhaal worden. We hebben dit ons hele leven met heel veel plezier gedaan”, lacht hij.

Verschillende factoren
“Onze leeftijd is de belangrijkste factor geweest bij het maken van deze keuze. We zijn allebei 64. Zes dagen in de week fulltime werken begint zijn tol te eisen. Dit werk en ondernemer zijn is topsport. Hierbij is onze hobby het tevreden houden van de consument. Dat was en is nog steeds onze kracht: service bieden. Aan het begin van onze carrière hebben we altijd de wens uitgesproken om op tijd te stoppen, mits dat haalbaar was. We willen graag ook van onze vrije tijd genieten, meer tijd aan hobby’s besteden en natuurlijk mooie herinneringen maken met onze kinderen en kleinkinderen.”

Een andere factor is het ontbreken van opvolging. “We hebben drie kinderen. Onze oudste dochter Jacintha werkt wel in het bedrijf, Danique en Leon niet. Het is al langer duidelijk dat ze alle drie geen ambitie hebben om het bedrijf over te nemen. Verder hebben we op dit moment nog steeds een fantastisch team, maar die kwaliteit willen we ook in de toekomst blijven leveren aan onze klanten. We merken al jaren dat het moeilijk is om vakkundig personeel met passie voor het vak te vinden. Een probleem dat duidelijk in onze branche (en andere branches) speelt.”

Toekomst van het pand
“We snappen dat Larenaren zich nu afvragen wat er met het pand gaat gebeuren. We hebben in eerste instantie geprobeerd het bedrijf te verkopen, maar we kwamen er niet uit met de geïnteresseerde partijen. We zijn nu in samenwerking met de gemeente bezig met de herontwikkeling van het pand. Ook de mogelijkheid voor verhuur van het pand wordt hierin meegenomen. Hoe het er precies uit gaat zien weten we zelf ook nog niet, omdat we nog in een voorstadium zitten.”

Opheffingsuitverkoop
Voordat de winkel definitief dicht gaat, volgt vanaf donderdag 25 april een opheffingsuitverkoop op de voorraad bankstellen, relaxfauteuils, boxsprings, eetkamertafels en meer. Ook op Koningsdag kan iedereen profiteren van kortingen die oplopen tot wel 40%. Bestellingen op maat lopen het hele jaar door, evenals het leggen van vloeren en het monteren van raamdecoratie. We roepen iedereen op om te profiteren van de kortingen en acties die volgen. De garantie en service is voor nu én voor later gewoon gewaarborgd.

Foto:

Joke en Ad hopen nog veel klanten te mogen ontvangen dit jaar, nog prachtige woningen in te mogen richten en woonwensen te vervullen. “Uiteraard staat de koffie klaar. Tot snel.” (Foto: Jacintha Pelgrum Photography)