Stedendriehoek

Eerste geslaagde editie Deventer Denkt Mee Festival

Afgelopen zaterdag was het zo ver: het eerste Deventer Denkt Mee Festival live uitgezonden vanuit de Bibliotheek Deventer. 

In de aanloop naar het Deventer Denkt Mee Festival was de vraag: hoe ziet jouw ideale Deventer eruit over tien jaar?  Via de stembussen in de vestigingen en online kon je een reactie achterlaten. “De reacties stroomden binnen! Meer dan 300 reacties mochten wij ontvangen van enthousiaste inwoners. De reacties kwamen vanuit de hele gemeente, van Bathmen tot Diepenveen, van Schalkhaar tot de binnenstad van Deventer. Deze reacties waren de basis voor het programma van het festival.” Het grote deel van de reacties gingen voornamelijk over drie thema’s: woningen, duurzaamheid en leefbaarheid.

Gemeenteraadsleden Henk Groothuis (CDA), Anke Hamstra (PvdA) en Koen Boswinkel (Groen Links) bogen zich over alle binnengekomen reacties. De raadsleden selecteerden individueel een idee dat ze verder willen brengen, zoals een zwemgedeelte in de IJssel. Ook in gezamenlijkheid nemen zij iets mee naar de raad. Koen Boswinkel: “Aan het eind van de avond waren we het er met z’n drieën over eens dat we veel meer moeten doen voor jongeren in Deventer, zoals voldoende studenten- en starterswoningen en genoeg plekken waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten.”