Stedendriehoek

Eerlijk winkelen, ook in de Nieuwstraat

Met opgeknapte panden en lokale winkels die veelal kwaliteitsproducten verkopen is de straat in tegenstelling tot de vele lege panden in de hoofdstraten van de stad, waaronder de Lange Bisschopstraat, aantrekkelijker en ‘voller’ dan ooit. Ook als het om duurzaamheid en ‘eerlijk’ winkelen gaat, is er genoeg te vinden in de Nieuwstraat.

Sommige winkels zijn al lange tijd gevestigd in de Nieuwstraat en aangrenzende T.G. Gibsonstraat. Een scharrelslager, een meubelzaak, een slotenmaker, maar ook een tattooshop en een uitgebreide winkel waar alle denkbare kook- en bakspullen zijn te verkrijgen. Allemaal ondernemingen die, ondanks dat het lijkt alsof de Nieuwstraat de meest wisselende straat van Deventer is, hier al jarenlang steevast op dezelfde plek zitten.

Winkels als de Wereldwinkel en Amaranth (‘gemaakt met respect voor mensen’) hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Maar zo zijn er hier meer winkels te vinden, zoals Bleached Union en Second Best met tweedehands kleding en Papyrus Oude Liefdes, het antiquariaat met een keur aan tweedehands boeken. Meer informatie over alle criteria is te vinden op www.eerlijkwinkelen.nl

Nieuw, tweedehands, cadeauartikelen, maar ook eten en drinken ben je hier aan het juiste adres. Houd je van sushi? Of van Turks? Een kraakvers broodje? Thais? Pasta? Een taartje? Of toch een patatje speciaal? Dit en nog veel meer is alleen al in deze ene straat te vinden. De meest uiteenlopende specialiteiten. En dat dicht bij elkaar. Ook zijn hier kwaliteitsproducten te koop, zoals bijzondere wijnen, scharrelvlees en biologisch brood.