Stedendriehoek

‘Eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid’

Foto: Shutterstock

Drie dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen slaan mensen van Groningen tot Maastricht luid en duidelijk het Klimaatalarm. Zo ook in Deventer. Op zondag 14 maart om 14.00 uur verzorgt de lokale Klimaatcoalitie Deventer een manifestatie op de Brink. “Iedereen is welkom om coronaproof samen te komen en alarm te slaan: het roer moet om en wel nu!”

“Minder vlees eten, vaker met de fiets, lokale producten kopen… We kunnen het nog zo goed doen met zijn allen, maar als de overheid en bedrijven niet daadkrachtig voor mensen en het klimaat kiezen, blijft de klimaatcrisis bestaan. Daarom slaan we in meer dan 30 steden, waaronder Deventer, op zondag 14 maart het Klimaatalarm”, zegt Janny Kerssies, woordvoerder van de Klimaatcrisis Coalitie Deventer. “Wij willen een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid.”

Tijdens de manifestatie op de Brink, die duurt van 14.00 tot 15.00 uur, zal er door bezorgde inwoners stil gestaan worden voor het klimaat. Er is dan een gevarieerd programma met optredens van zangers, dichters en sprekers. Om 15.00 precies zal, in alle steden tegelijkertijd, met wekkers, fluitjes, deksels en pannen het Klimaatalarm klinken. Kerssies: “Veiligheid staat voorop, dus we houden ons, in overleg met de gemeente, aan de coronamaatregelen. Ook vanuit huis, balkon of tuin kun jij je stem laten horen. En via de landelijke live-uitzending kun je volgen hoe, verspreid over het hele land, het Klimaatalarm klinkt. Het klimaatbeleid moet en het kán anders. De klimaatcrisis wacht niet.”

Wie naar de manifestatie op de Brink wil komen, is verplicht zich aan te melden via: klimaatmars2021.nl/doe-mee/doe-mee-als-deelnemer/