Stedendriehoek

Eenvoudig energie en geld besparen met woning-isoleeractie

Door goed te isoleren blijft je woning koel in de zomer en warm in de winter. Daardoor woon je prettiger en gebruik je minder energie. Minder energie gebruiken is goed voor je portemonnee én het klimaat. Door te isoleren kun je honderden euro’s per jaar besparen op je energierekening.

De gemeente Deventer wil het woningeigenaren makkelijk maken om energie te besparen. Daarom startte de gemeente samen met het Regionaal Energieloket vorige week een actie voor vloer-, bodem- en spouwmuurisolatie voor haar inwoners. Door de collectieve actie kan men woningisolatie aanschaffen tegen een scherpere prijs. Het Regionaal Energieloket heeft uit meerdere aanbieders op basis van prijs, kwaliteit en ervaring een ervaren isolatiebedrijf gekozen: ETS Isolatie uit Enter.

De actie is gestart in het oostelijk deel van Deventer (Schalkhaar, Colmschate, Vijfhoek, Okkenbroek en Bathmen). Later dit jaar komt het westelijk deel van Deventer aan de beurt. Na de zomer volgt ook een zonnepanelenactie. Woningeigenaren in deze wijken kunnen zich aanmelden voor de actie via de website https://regionaalenergieloket.nl. “Dat gaat zo: vul uw postcode in, klik op ‘Isolatieactie gemeente Deventer’, vul uw gegevens in en maak een afspraak met de isolatieadviseur voor een bezoek aan huis”, aldus een gemeentewoordvoerder. “Tijdens de woningopname geeft de installateur advies over onder andere de hoeveelheid en locatie van de isolatie. Uiteraard worden de coronarichtlijnen van het RIVM zorgvuldig gevolgd. Kort na de afspraak ontvangt u gratis een persoonlijke offerte. U beslist zelf of u gebruik wilt maken van het aanbod om uw woning te laten isoleren.”

Online informatiebijeenkomst

Tijdens een informatiebijeenkomst op donderdag 18 juni, van 19.30 tot 20.30 uur, wordt meer verteld over de isolatieactie en over subsidies en leningen. Vanwege de coronamaatregelen vindt de bijeenkomst online plaats. Tijdens de bijeenkomst kan men vragen stellen aan het isolatiebedrijf, de gemeente en het Regionaal Energieloket. Aanmelden voor de bijeenkomst kan ook via de website https://regionaalenergieloket.nl. “Vul uw postcode in, klik op de knop ‘Isolatieactie gemeente Deventer’ en volg de uitleg over hoe u kunt deelnemen.”