Stedendriehoek

Een toffe dag voor het goede doel op het Deventer Stadsstrand

DEVENTER – Zondag 29 september kun je met het hele gezin naar Meadow Fest op het Deventer Stadsstrand. Een toffe dag voor het goede doel: Stichting Beat Batten. Koos Janssen: “We maken er met talloze partners een eigentijds festival van met kidsactiviteiten, demonstraties, workshops, clinics, sport, een silent disco, foodtrucks en nog veel meer. Toegang is gratis, dus waar wacht je nog op?”

Deventer Buddy Challenge
Tanja Hogenberg van Trainingsstudio FRIS verzorgt het actieve gedeelte met de Deventer Buddy Challenge. Ongeacht je niveau, kun je meedoen met verschillende workouts. Er hebben zich al meer dan honderd deelnemers aangemeld, maar inschrijven kan nog tot en met zondag 22 september via www.buddychallenge.nl . Ga de uitdaging aan met je vaste sportmaatje, buurvrouw, vader, kind, hond, of wie je ook maar kunt bedenken.

Kidsweide
De kinderen kunnen in verschillende tenten lekker knutselen bij De Knutstelarij en Tante Kaat of zelf ijs maken met de IJsprofessor. De Bellenbaas, Gele Verhalenbus en theatervoorstelling Oh Vogel zijn er ook om de dag voor de dag voor iedereen tot een succes te maken. Kinderen kunnen op het Helden-parcours hun skills laten zien en de Deventer Kano Vereniging, Brandweer en Reddingsbrigade geven demonstraties van hun kunnen. En even bijkomen kan daarna in de mini-zweefmolen.

Go Ahead Eagles en de Zportz voetbalcarrousel
Ook Go Ahead Eagles is partner van Meadow Fest. Dat betekent dat onder andere Paul Bosvelt en selectiespelers Maarten Pouwels en Hobie Verhulst aanwezig zijn. In de Zportz voetbalcarrousel houden we een groot voetbalfeest met onder andere een opblaasbaar vier-tegen-vier-veld, een reuzendartboard en een snelheidsmeter. Wil jij meedoen met je hele team of je klas? Mail naar info@meadow-deventer.nl  om je op te geven voor de Zportz voetbalcarrousel.”

Silent disco in de urban jungle
Aan het eind van de middag, om 17.00 uur, toveren we Meadow van binnen om tot urban jungle met veel groen, discoballen, foute lampjes en een grote dansvloer. Alles wat jij hoeft te doen is je koptelefoon scoren en de voetjes van de vloer te doen op de muziek van jouw favoriete kanaal. De silent disco dj’s nemen het tegen elkaar op tegen onze eigen local heroes als Vieze Vedi en Sgt. Friendly.”

Foodtrucks en acts op het buitenpodium
Natuurlijk krijg je honger van zoveel leuke dingen. “Meneer Temaki zorgt voor zijn befaamde sushi, het Koffie circus staat garant voor een perfect kopje koffie en het pannenkoekenhuis Olst regelt lekkere pannenkoeken en poffertjes voor je. Je kunt ook gaan voor de vegacurry van Kar-Ma, de lekkerste Amerikaanse BBQ-specialiteiten van Stokes BBQ, speciaalbieren uit de Speciaalbierfoodtruck van Brand Bierbrouwerij, loempia’s, wafels en Onwijs Lekker IJs. Ondertussen wordt je vermaakt door onder andere Frank Oosterwegel met zijn prijzenrad, Brenda Bree met haar piano en Dennis Brugman/Gio Catori met zijn draaitafels. En dat alles met uitzicht op de mooiste skyline die je kunt bedenken: het historische stadsfront van Deventer.”

Stichting Beat Batten kan inmiddels al rekenen op meer dan 30.000 euro via de actiepagina https://www.inactievoorbeatbatten.nl/evenement/deventer-buddy-challenge/ . “Met het Meadow Fest willen we graag 50.000 euro ophalen, een bedrag dat in zijn geheel ten goede komt van Stichting Beat Batten. Deze stichting zet zich in voor meer naamsbekendheid, onderzoek en uiteindelijk de genezing van de slopende kinderziekte Batten. Kinderen met Batten leiden de eerste vijf jaar van hun leven op het oog zorgeloos. Ze rennen, spelen en maken vriendjes. Maar als vanzelf beginnen de problemen. Ernstig verlies van gezichtsvermogen, aanvallen van epilepsie, geheugenverlies en dementie. Uiteindelijk komen kinderen met Batten in een rolstoel terecht, ze verliezen de mogelijkheid tot communiceren en tussen het 15e en 25e levensjaar volgt onvermijdelijk het overlijden. Voor zo’n zestig kinderen in Nederland is dat op dit moment hun toekomstbeeld. Laten we er alles aan doen om de toekomst met Batten een stukje zorgelozer te maken!”


 

Een avondje film aan de IJssel

Een groot bioscoopscherm, het fantastisch decor van de lampjes van onze eigen stad die langzaam aangaan, een zwoele nazomeravond, strandstoeltjes, zitzakken, kaarslicht, fakkels, een goede film, koptelefoons, lekkere hapjes en drankjes, fijne mensen. Zomaar wat ingrediënten van nu al een onvergetelijke avond. Op vrijdag 27 september is de film Captain Fantastic te zien bij Meadow op het Deventer Stadsstrand. “De keuze van de film is in samenwerking met Filmhuis de Keizer Deventer en Outdoor Cinema Amsterdam.

‘In de prachtige bossen in het noordwesten van Amerika heeft Ben (Viggo Mortensen) zijn ideale wereld geschapen. Een perfecte plek voor zijn zes kinderen, ver weg van de hectiek en de sociale druk van het hedendaagse bestaan. De kinderen studeren en leren jagen. Het leven is puur en overzichtelijk. Tot een dramatische gebeurtenis het gezin doet besluiten de confrontatie met de buitenwereld aan te gaan. Met zowel heftige als hilarische gevolgen… ‘

Niet alleen Mortensen maakt grote indruk, maar ook de kinderen zijn stuk voor stuk verbluffende acteurs. Matt Ross won de prijs voor Beste Regisseur in het programma ‘Un Certain Regard’ van het Filmfestival van Cannes. www.meadow-deventer.nl/film-aan-de-ijssel