Stedendriehoek

Een kijkje nemen in de moskee

DEVENTER – De Centrum Moskee in Deventer biedt gratis rondleidingen aan voor mensen die graag iets meer willen weten over een moskee en waar deze precies voor dient.

Tijdens een maandelijkse rondleiding in de Centrum Moskee maken bezoekers kennis met de islam, de rituelen en de vele activiteiten die de moskee biedt. De rondleiding brengt onder andere een bezoek aan het gebedshuis. Natuurlijk krijgen deelnemers alle vrijheid en gelegenheid om vragen te stellen.

De rondleidingen in de Centrum Moskee vinden plaats op iedere eerste zaterdag van de maand om 13.30 uur (in mei op de tweede zaterdag). De rondleiding is gratis toegankelijk en men hoeft zich niet vooraf aan te melden. Bezoekers dienen wel rekening te houden met de kledingvoorschriften in de moskee; voor zowel mannen als vrouwen is het niet toegestaan de moskee in korte kleding te betreden en elke moskeebezoeker is verplicht zijn of haar schoenen uit te trekken bij het betreden van de gebedsruimte. De rondleidingen zijn toegankelijk voor zowel mannen als vrouwen, jong en oud. Men kan alleen, met familie of vrienden komen. Ook zijn er educatieve rondleidingen voor bijvoorbeeld scholen op andere dagen mogelijk. Voor meer informatie: www.deventer.info/moskee