Stedendriehoek

E-BATTLE: strijd tegen energieverspilling

De trotse winnaar van de e-BATTLE van vorig jaar.

In het educatieve project de e-BATTLE gaan leerlingen van Overijsselse basisscholen de strijd aan met energieverspilling. Gewapend met een zelf opgezette energiebesparingscampagne inspireren zij hun medeleerlingen, ouders en buurtgenoten om zuinig om te springen met energie. Zo maken zij zich sterk voor hun eigen duurzame toekomst.

In de e-BATTLE gaan de scholen niet alleen de strijd aan met energieverspilling, maar ook met elkaar. Tijdens de final battle stappen de deelnemende scholen in de ring, en bepaalt een deskundige vakjury wie de succesvolste campagne heeft gevoerd.

De e-BATTLE is een educatief project van Natuur en Milieu Overijssel. In de gemeente Deventer wordt nauw samengewerkt met de Ulebelt. Deventer scholen kunnen zich aanmelden door vóór 31 oktober een mail te sturen naar Ilse Jansen via e-mail jansen@natuurenmilieuoverijssel.nl of contact opnemen met de Ulebelt via e-mail m.nelissen@ulebelt.nl. Er is plek voor maximaal vijftien scholen. Zie voor meer informatie de website www.natuurenmilieuoverijssel.nl. Voor vragen kan men bij Ilse terecht op telefoonnummer 06-49876798.