Stedendriehoek

DyslexieCafé

DEVENTER – Op woensdag 5 juli, van 15.00 tot 16.30 uur, is het laatste DyslexieCafé Deventer, met vrije inloop, voor de zomervakantie. Marlies von den Benken, dyslexiecoach en ervaringsdeskundige, verzorgt de bijeenkomst in de Bibliotheek en Wijkwinkel Colmschate, Flora 259.

Iedereen met een vraag over dyslexie is welkom. Het thema is: ‘blijven lezen in de zomervakantie?’ Leerlingen met leesproblemen zijn meer dan gemiddeld toe aan vakantie. Maar de stof ebt bij hen sneller weg wanneer ze er een tijdje (vakantie) niets meer mee doen. Ouders zijn het lezen en dergelijke zat’ en zijn ook toe aan vakantie. Wat kun je doen om ervoor te zorgen dat je kind wel op niveau blijft maar dat je als ouder niet een strijd krijgt in de vakantie over het lezen?

 

Tips en advies

Voor kinderen jongeren ouders en andere volwassenen geeft Marlies tips en advies over de aanpak van dyslexie. Naast gediplomeerd coach is zij ervaringsdeskundige op het gebied van zware dyslexie. Marlies beantwoordt vragen en geeft informatie over onder andere de methode ‘Taal in Blokjes’ die zij in haar praktijk gebruikt en over het spraak-softwarepakket L2S dat zij inzet als hulpmiddel bij dyslexie.