Stedendriehoek

Dwaasheid als levenskunst

DEVENTER – De Veritas Odd Fellow-loge in Deventer heeft onder de titel ‘Dan maak je maar zin…’ een lezingencyclus georganiseerd. In het kader van deze cyclus houdt Frank G. Bosman op zondagmiddag 14 januari een lezing in de Deventer Veritas Odd Fellow Loge over ‘Dwaasheid als levenskunst’. Bosman is als cultuurtheoloog verbonden aan de Faculteit Katholieke Theologie van de Universiteit Tilburg.

Bosman bestudeert en analyseert de cultuur van de laatmoderne samenleving. Hij heeft met name belangstelling voor de religieuze en levensbeschouwelijke elementen in die cultuur. In mei 2011 werd Bosman tijdens de eerst Nacht van de Theologie uitgeroepen tot Theoloog van het Jaar. “Hij houdt zijn verhaal over dwaasheid aan de hand van gekke teksten uit het Oude en Nieuwe Testament, vreemde snuiters uit de christelijke traditie die de macht van deze wereld ongestraft tarten tot de idioten die vandaag de dag onze steden bevolken. Laat je verrassen, omarm je eigen dwaasheid!” aldus de organisatie.

De lezingen worden gehouden in het Thomas Wildey Huis van de Veritas Loge aan de Jac. P. Thijsseweg 100 in Deventer. Parkeren is mogelijk op het parkeerterrein van het Etty Hillesum Lyceum aan de overkant van het Thomas Wildey Huis. De zaal is open vanaf 14.00 uur. De bijeenkomst duurt van 14.30 tot 16.30 uur, de toegangsprijs bedraagt €10,-. Reserveren is aan te bevelen via telefoon 0570-542350 of 0575-523209, of e-mail: geersepmi@gmail.com.