Stedendriehoek

DVE sluit jubileumjaar af met Hohe Messe

DEVENTER – Het Deventer Vocaal Ensemble (DVE) bestaat dit jaar vijftig jaar. Het ensemble sluit het jubileumjaar op zaterdag 25 november feestelijk af met de uitvoering van de Hohe Messe van Johann Sebastian Bach in de Bergkerk, Bergkerkplein 1.

Aan het einde van zijn leven heeft Bach uit zijn omvangrijke oeuvre een mis samengesteld van zijn mooiste en beste werk. Ook wereldlijke muziek heeft zijn weg gevonden naar de Hohe Messe, maar dan wel voorzien van een mistekst. Deze ‘mis in b-klein’ heeft vermoedelijk tijdens zijn leven nooit in zijn geheel geklonken.

Het DVE is een koor van ongeveer 25 geschoolde zangers die op hoog niveau muziek maken. Eerder dit jubileumjaar organiseerde het koor een Matthäus Passion-workshop en werd de opera Dido & Aeneas opgevoerd in de Burgerhaven in Deventer.

Ter voorbereiding op dit concert volgt het DVE onder andere een workshop onder leiding van Jos van Veldhoven en Maarten Koningsberger. Dirigent Jos van Veldhoven heeft de Hohe Messe uitgevoerd met de Nederlandse Bach Vereniging. Maarten Koningsberger is een veelgevraagde bariton op internationaal niveau.

De volgende muzikanten werken mee aan dit concert: sopraan: Anna-Julia David, alt: Janneke Vis, tenor: Leon van Liere, bas: Joep van Geffen, orkest: Margaretha Consort, koor: Deventer Vocaal Ensemble, muzikale leiding: Elske te Lindert.

Het concert begint zaterdag 25 november om 19.30 uur, de deuren gaan open om 19.00 uur. Kaarten kosten online in de voorverkoop €32,50 (normaal), €27,50 (vrienden van het DVE), €22,50 (tweede rang). Aan de deur van de Bergkerk zijn voorafgaand aan het concert ook kaartjes te krijgen, deze kosten €35,-.

Voor meer informatie: website www.deventervocaalensemble.nl en e-mail info@deventervocaalensemble.nl.