Stedendriehoek

Duurzame blik op de IJssel

Op het braakliggende terrein tussen de Hobbemastraat, Rubensstraat, Ruysdaelstraat en Nicolaas Maesstraat in de wijk Zandweerd gaat de ontwikkelende bouwer aan de slag met de bouw van 86 duurzame appartementen met twee slaapkamers in de vrijesectorhuur.

Namens Stichting Eigen Bouw tekende Aerdt Nijland, directeur-bestuurder, samen met Koert Terhürne, directeur van Dura Vermeer Bouw Hengelo. Het plangebied ligt bij de IJssel, een groot aantal appartementen krijgt zicht op de IJssel. Architectonische accenten als glazen gevels, banden en metselwerkverbanden zorgen voor een geheel eigen architectuur en samenhang.

Natuurinclusief, praktisch en doelgericht

Koert Terhürne: “De grootste focus lag voor ons als ontwikkelende bouwer op het natuurinclusieve ontwerp en een community building. Zo is de overgangsruimte tussen de drie gebouwen ingericht als een collectieve tuin met zoveel mogelijk diversiteit en beplanting, die aansluit bij het groene karakter van de Rubensstraat: een positieve bijdrage aan de leefbaarheid in de wijk en de stad.”

In het ontwerp is praktisch en doelgericht gekeken naar elementen die waarde toevoegen, ontworpen vanuit verhuurbaarheid en functionele indeelbaarheid. Zo wordt het een compacte bouw in combinatie met een afgewogen installatieconcept met PV-panelen. De appartementen worden gasloos, middels het Slimme Warmtenet Zandweerd wordt restwarmte van de rioolwaterzuivering gebruikt om te verwarmen.