Stedendriehoek

Drie avonden Film op de Brink

DEVENTER – Van donderdag 24 tot en met zaterdag 26 augustus wordt de Brink voor het 13e jaar omgetoverd tot een grote, gratis toegankelijke openluchtbioscoop. Op een groot doek voor de Waag worden vanaf 21.30 uur de beste films vertoond. Op alle avonden zijn stoelen geplaatst op de Brink, maar filmkijkers kunnen ook met hun eigen kleedje, stoel of iets dergelijks aanschuiven of plaatsnemen op een van de vele terrassen op de Brink.

Ook dit jaar is het de organisatie, die in handen is van filmhuis De Keizer en VVV Deventer, gelukt drie topfilms te programmeren. “Wij proberen altijd films te kiezen die aantrekkelijk zijn voor een grote doelgroep. Dat is volgens ons dit jaar ook weer gelukt.” Deze 13e editie van Film op de Brink bestaat uit drie films: Captain Fantastic van Matt Ross, La La Land van Damien Chazelle en Een man die Ove heet van Hannes Holm.

 

Een verborgen ideale wereld
De film Captain Fantastic wordt donderdag afgespeeld op het grote scherm op de Brink. Ben (Viggo Mortensen) heeft ver weg in de natuur zijn ideale wereld geschapen. Dit is een perfecte plek voor zijn zes kinderen, vrij van de hectiek en de sociale druk van het hedendaagse bestaan. Maar dan verandert het rustige bestaan van de familie. Een dramatische gebeurtenis zorgt ervoor dat het gezin de confrontatie met de buitenwereld moet aangaan en dat leidt tot zowel heftige als hilarische gevolgen. “Captain Fantastic is grappig, eigenzinnig en hartverwarmend.” (Volkskrant****)

 

La La Land
Deze bekende film van Damien Chazelle wordt de tweede avond vertoond. Mia (Emma Stone) droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Jazzmuzikant Sebastian (Ryan Gosling) jaagt zijn eigen jazzclub na. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood? Winnaar van 6 Oscars, waaronder beste regie en beste vrouwelijke hoofdrol. “Prachtige ode aan de stad Los Angeles en de droomfabriek die Hollywood nog steeds is.” (Parool*****)

 

Een bittere buurman

Ove is negenenvijftig jaar oud. Mensen noemen hem ook wel ‘de bittere buurman’. Als de pas gearriveerde nieuwe overburen op een ochtend per ongeluk zijn brievenbus platrijden, vormt dat het begin van een komisch en hartverwarmend verhaal. Een Man die Ove heet is in Zweden de best bezochte film ooit en is de verfilming van de gelijknamige bestseller van Fredrik Backman. “Droge humor, melodrama en klucht.” (Filmkrant***½)

 

Op alle avonden is als voorfilm de première van Heel Deventer Hapt te zien. Over de geslaagde wereldrecordpoging koekhappen. Film op de Brink wordt georganiseerd door filmhuis De Keizer in samenwerking met VVV Deventer. Er staan stoeltjes op de Brink en daarnaast is het mogelijk een eigen stoel mee te nemen.