Stedendriehoek

d’Olde Bakkerieje: Een gezellige winkel vol curiosa en brocante

Wie kent het niet? d’Olde Bakkerieje, een gezellig zaakje vol met curiosa en brocante. Vol trots vertelt eigenaar Ben Strik – die samen met dochter Kitty de zaak beheert – over hun winkel in het centrum van Deventer. Zijn broer Jan heeft de leiding over de antiekwinkel van d’Olde Bakkerieje.

Bij d’Olde Bakkerieje kom je binnen in een patriciërshuis waar een uiteenlopende verzameling te vinden is. Zo worden er grote antieke stukken verkocht, net als glas, kristal, aardewerk, maar ook miniatuurautootjes en reclamebordjes. De curiosazaak verkoopt ook sieraden, onder andere ringen en armbandjes. Dit splitsen ze op in twee delen: de nieuwe en bedaagde collectie. Over dat laatste gesproken: dit zijn sieraadjes van 1 tot wel 100 jaar oud.

Klanten uit het hele land

De al ruim 47 jaar bestaande zaak heeft hard gewerkt om dit op poten te zetten, vertelt Ben. “Het wordt tegenwoordig wel steeds moeilijker voor ons met de fysieke winkel door de concurrentie van internet. Bij d’Olde Bakkerieje komen niet alleen mensen uit Deventer, maar uit heel Nederland: van Domburg tot Emmen en van Maastricht tot Groningen. Ook komen Duitsers, Britten en zelfs Amerikanen hierheen.”

Voldoening

De zaak bestaat dus al bijna 50 jaar. “Ik doe dit iedere dag met hartstikke veel plezier en wil hier nog mee doorgaan. We hebben trouwe klanten; die komen jaren later weer terug in de zaak om toch nog eens even te gaan kijken. Dat is heel leuk.” Daarnaast is de locatie ideaal, in de Walstraat. In deze straat zijn veel bijzondere winkels te vinden, die samen een gevarieerde en sfeervolle winkelstraat creëren. “Een koffiezaak, een bloemenwinkel, chocolade en ga zo maar door. Het is een samenhangend geheel en dat is prettig.”

d’Olde Bakkerieje is gevestigd aan de Walstraat 55 in Deventer. De zaak is elke dag, met uitzondering van zondag, geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie, telefoon 0570-616179/06-39216012, e-mail khstrik@hotmail.com en website www.oldebakkerieje.nl