Stedendriehoek

Documentaireover Holocaust

DEVENTER – Op donderdag 16 november is de voorvertoning van de documentaire ‘Voordat ik geboren was’, gemaakt door de Deventerse Sharon Kromotaroeno. Zij reisde naar Israël en Duitsland om deze documentaire te maken.

De Jood Or Rozenfeld staat aan het begin van zijn muzikale carrière. Hij verlaat zijn vaderland Israël om zijn muzikale droom waar te maken in Berlijn. Zeventig jaar nadat zijn grootouders Duitsland verlieten, confronteren de vele oorlogsmonumenten in Berlijn hem met zijn familiegeschiedenis. Steeds dieper dringt tot hem door wat zijn grootouders er tijdens de Holocaust is overkomen.

 

‘Voordat ik geboren was’is binnenkort te zien op televisie bij de NPO. Bij wijze van voorpremière wordt hij bij Etty Hillesum Centrum, Roggestraat 3, vertoond; aansluitend is er ruimte voor vragen en debat. Maakster Sharon Kromotaroeno is aanwezig. De 26-jarige woont in Deventer. Ze studeerde Journalistiek en combineert sinds 2013 haar liefde voor reizen met het maken van documentaires. Ze werkt freelance als video- en documentairemaker. Haar werk is te bekijken op de website www.nnfilmgeluid.com.

De aanvang is om 20.00 uur. De entree is vrij.