Stedendriehoek

Diëtisten meten insuline in Twello

TWELLO – Heb je diabetes, hart- en vaatziekte, apneu, PCOS, overgewicht, vaak trek? Laat dan Harriet Verkoelen je insuline meten. Harriet Verkoelen is diabetesexpert, auteur van ‘Diabetes overwinnen en voorkomen’, en eigenaar van MeetIns, centrum voor insulineresistentie.

Wat is insulineresistentie?

Insuline zorgt er voor dat de suikers uit je voeding in je lichaamscellen komen en je energie geven. Als de suiker (glucose) in je bloed te hoog is, wordt nog meer insuline aangemaakt. Het teveel aan glucose wordt omgezet wordt in buikvet. Dit wordt insulineresistentie genoemd. Je voelt je niet meer energiek en je buikomvang neemt toe. Bovendien heb je een groter risico op gezondheidsproblemen.

Wat levert een insulinemeting je op?

Door je insuline te meten kan je daadwerkelijk zien of er bij jou ook sprake is van te veel insuline en kun je gezondheidsproblemen voorkomen. In 2011 bewees de Canadese arts Kraft  met insulinemetingen dat verhoogde insuline schadelijk is voor je bloedvaten .

Hoe gaat zo’n insulinemeting?

Je moet nuchter zijn. Er zijn vier vingerprikmomentjes, waarna je bloedsuiker én je insulinespiegel worden gemeten: nuchter, na een glucosedrankje en één en twee uur daarna. De resultaten worden besproken en wat de volgende stap voor jou zou kunnen zijn. Ondertussen worden er vragen over voeding beantwoord en uitleg gegeven over insulineresistentie, koolhydraatarme, natuurlijke voeding.

Als je met dergelijke metingen diabetes en andere gezondheidsproblemen kunt voorkomen of verbeteren, is dat een grote winst.

Waar en wanneer

Op zaterdagochtenden om 9.30 uur: 7 oktober en 4 november bij Pop-Up Office/BDynamic, Stationsstraat 17 te Twello. Kijk voor meer informatie of boek meteen een afspraak via www.meetins.nl. Maximaal aantal deelnemers per keer: 10. Dus wees er snel bij!