Stedendriehoek

Deventer Stadshub: ‘Efficiëntie en minder transportbewegingen’

Om in Deventer 100% emissievrije stadslogistiek te verzorgen, opent Fietskoerier Deventer op 1 april de Deventer Stadshub. Het duurzame koeriersbedrijf heeft al zijn intrek genomen op een nieuwe locatie aan de Hanzeweg en gaat in opdracht voor de andere partijen het vervoer van pakketten en goederen in en uit de stad verzorgen.

Deze week besloot het college van B&W van Deventer om in 2025 een nul-emissiezone in te voeren. Vanaf dat moment mogen vervuilende bestelbusjes en vrachtauto’s de stad niet meer in. De Stadshub speelt in op deze ontwikkeling die al langer gaande is.

De Deventer Stadshub is hier een directe oplossing voor. Het is een op- en overslag voor goederen gelegen tussen de A1 en de binnenstad. Specifiek voor webwinkels wordt er ook het zogenaamde e-fullfillment uitgevoerd. Op de hub worden goederen van meerdere vervoerders gebundeld, waarna het de stad in vervoerd wordt met fietsen en andere 100% duurzame voertuigen. Voor de klant de optimale logistieke oplossing, voor Deventer een gezonde stad met minder en schone transportbewegingen.

“De Stadshub zorgt op meerdere manieren voor een gezonde, mooie en veilige stad”, vertelt eigenaar Joost Arends. “Onze vervoersmiddelen, en dat zijn vrachtfietsen en elektrische voertuigen, zijn allemaal emissievrij. Het unieke van een Stadshub is echter ook dat we goederen bundelen. Wie ergert zich niet aan al die bestelbusjes in de straat of vrachtwagens op de Brink. Wij zorgen voor efficiëntie, minder transportbewegingen.”