Stedendriehoek

Deventer scouts klaar voor het grote avontuur in Zuid-Korea

DEVENTER – Bijna tweeduizend Nederlandse scouts vertrekken dit jaar naar Zuid-Korea om deel te nemen aan de World Scout Jamboree, het grootste internationale Scoutingkamp ter wereld dat eens in de vier jaar wordt georganiseerd. Hier komen ruim 50.000 scouts uit meer dan 150 verschillende landen samen voor een onvergetelijke ervaring. Van Scouting Steyn vertrekken negen jonge en twee iets oudere scouts in de zomer naar Azië.

De 1250 jeugddeelnemers vormen samen met 700 vrijwilligers de Nederlandse afvaardiging voor de World Scout Jamboree in Zuid-Korea. Alle jeugddeelnemers zijn ingedeeld in 35 troepen. Elke troep heeft een eigen naam en logo en bestaat uit 36 jonge scouts en vier begeleidende stafleden. De scouts van Scouting Steyn zitten in troep Rode Bosmier en Gouden Tor.

Scouting Steyn kent veel Jamboree-gangers. Al in 1937, tien jaar na oprichting, bezochten de eerste Steyners een Wereld Jamboree. Vanaf 1995 reizen elke vier jaar meerdere leden af naar verschillende delen van de wereld.

In het komende jaar staan een aantal kennismakingsweekenden op de planning om de scouts voor te bereiden op deze bijzondere reis. In de voorbereidingsweekenden is eerst het kennismaken belangrijk, maar ook het leren van elkaar, het samen voorbereiden, de normen en waarden en het samenleven met andere culturen staan op het programma. Ook maken ze in de voorbereiding al kennis met de Zuid-Koreaanse cultuur en gebruiken, zodat ze zich tijdens de reis door Zuid-Korea ook prima weten te redden. Uiteraard is er genoeg gelegenheid om elkaar goed te leren kennen, zodat ze als hechte vriendengroep op reis gaan.

In 1937 en 1995 werd de World Scout Jamboree in Nederland georganiseerd. Dit jaar organiseert Zuid-Korea de World Scout Jamboree van 1 tot en met 12 augustus. Tijdens een World Scout Jamboree kamperen scouts uit de hele wereld op hetzelfde terrein, leren ze elkaar kennen en maken ze kennis met elkaars culturen, gewoontes en gebruiken. Samen met een reis door Zuid-Korea maakt dit alles het tot een onvergetelijke ervaring voor jeugddeelnemers.