Stedendriehoek

Deventer ondernemer verwezenlijkt droom en trakteert

Foto: Sanne van der Laan

Foto: Sanne van der Laan

Foto: Sanne van der Laan

Foto: Sanne van der Laan

Foto: Sanne van der Laan

Foto: Sanne van der Laan

Foto: Sanne van der Laan

Foto: Sanne van der Laan

Foto: Sanne van der Laan

Foto: Sanne van der Laan

Vier jaar lang liep hij met het idee rond en perfectioneerde hij zijn recept. Hij moest en zou zijn concept tot leven brengen. Eind februari 2020 was het huurcontract rond. Medio maart ontstond de coronacrisis en op 1 april kreeg hij de sleutel van zijn droomlocatie in de Walstraat. In de tien weken daarna verbouwde hij het interieur en liet hij zijn snor groeien om zijn logo te belichamen. En nu hij een proefweek heeft gedraaid, is hij er helemaal klaar voor. Deventenaar Niels Eilering wil vanaf 1 juli aanstaande door het leven gaan als de enige echte ‘Meneer Pannenkoek’.

Het idee begon jaren geleden met drie ingrediënten: op maat gemaakte pannenkoeken, lego en sociale werkplekken. “De pannenkoek is tijdloos, maar tegelijkertijd ook op zó veel verschillende manieren te bereiden. Ik wil mensen de vrijheid bieden hun pannenkoek helemaal zelf samen te stellen” zegt Niels. De liefde voor lego was er als kind al, maar in zijn vernieuwende concept is dit element bedoeld om kinderen wat ouderwets vermaak te bieden. Ook is het een knipoog naar zijn initiële idee om zijn pannenkoeken alleen aan te bieden vanuit een ‘bakfiets’ die op het oog volledig van lego gemaakt lijkt te zijn. Gaandeweg ontstond het idee om vanuit zijn onderneming ook kansen te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Mede geïnspireerd door zijn vriendin Annemijn die hierin gespecialiseerd is en met wie hij in juli een baby Meneer Pannenkoek verwacht. Pannenkoek met muisjes is te zijner tijd op zijn plek, maar ook zonder dat symbolische ingrediënt zijn de opties qua toppings al ongekend.

Achter de balie van het pannenkoekenparadijs hangen twee grote krijtborden waar in allerlei categorieën tal van ingrediënten benoemd zijn. Alles kan naar hartenlust gecombineerd worden. “Niets is mij te gek. Mijn basis, de receptuur voor het beslag, is perfect, dus het kan alleen maar beter worden als mensen daar hun eigen smaak nog aan toe kunnen voegen” vertelt Eilering met een trotse en tegelijkertijd bescheiden glimlach op zijn gezicht. Voor mensen die even iets anders willen, zijn er ook nog smoothies, poffertjes, wafellolly’s en meer. Er kan ouderwets aan de balie of het roze afhaalloket besteld worden, maar er liggen ook bestel-tablets in het restaurant. De website is namelijk voorzien van de meest moderne technieken waardoor de talloze keuzemogelijkheden ook digitaal beschikbaar zijn. De reacties tijdens de proefweek waren naar eigen zeggen zeer lovend. “Er kwam heel veel op me af de afgelopen maanden en ik moest behoorlijk wennen hoor, maar daarom wilde ik die proefweek ook graag. Nu ik koning in eigen keuken ben, durf ik het eindelijk van de daken te schreeuwen: Meneer Pannenkoek is officieel geopend!”, aldus Eilering.

Meneer Pannenkoek is te vinden aan de Walstraat 37 in Deventer. Met een gedreven en aanstekelijk vrolijke eigenaar aan het roer, een karakteristiek concept en zelfs al een potentiële opvolger op komst, kan de nieuwe aanwinst maar zo eens ‘een begrip in de dop’ voor de Walstraat betekenen. Om Deventer even goed kennis te laten maken met zijn recept en zijn dankbaarheid te tonen voor het lezen van dit artikel, heeft Meneer Pannenkoek een leuke actie bedacht. Op 1 en 2 juli aanstaande is, alleen aan de balie of het roze afhaalloket én op vertoon van dit artikel, de tweede pannenkoek helemaal gratis.