Stedendriehoek

Deventer Literair met Laura Starink

DEVENTER – Op zondag 19 februari is journalist en schrijver Laura Starink te gast bij Deventer Literair. De bijeenkomst begint om 15.00 uur in de Oude Mariakerk.

Laura Starink (1954) studeerde Slavische taal- en letterkunde en werkte bijna dertig jaar als journalist voor NRC Handelsblad, onder meer als lid van de hoofdredactie en als correspondent in Moskou.
Ze schreef drie boeken over Rusland: Een land van horen zeggen, De Russische kater en De schaduw van de Grote Broer. Deze laatste werd genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs in 2015. Het boek Duitse wortels, over de lotgevallen van haar moeder en tantes tijdens en na de Tweede Wereldoorlog, werd genomineerd voor de Bob den Uylprijs 2014 en is inmiddels zes keer herdrukt. Laura Starink reist regelmatig naar Oost-Europa. Ze schrijft hierover op haar blog: http://laurastarink.wordpress.com
Ivan Borgstijn gaat haar 19 februari interviewen over haar werk en over haar kijk op de huidige ontwikkelingen in de wereldpolitiek. Het programma begint om 15.00 uur en is gratis voor leden van Deventer Literair, terwijl introducés €5,- betalen. Leden van de Bibliotheek betalen €7,50. De entree voor niet-leden bedraagt €12,50.