Stedendriehoek

Deventer kunstenaarexposeert in Zuid-Korea

DEVENTER – Deventenaar Paul Dijkstra (1977) was als kleine jongen altijd al met kunst bezig. Het was het enige dat hem echt interesseerde. Op jeugdige leeftijd verliet hij het ouderlijk huis en richtte zijn eerste atelier in in een schuur bij zijn beste vriend. In die prille periode tekende hij al het Deventer Singelplantsoen, boom voor boom, met krijtjes van de in die tijd nog aanwezige kunstwinkel aan de Nieuwstraat.

Hij kreeg daar regelmatig krijtjes en papier cadeau van de winkeleigenaar, zodat de jonge kunstenaar naar hartenlust kon tekenen. Op zeventienjarige leeftijd leerde Paul de kunstenaar Klaus Versteegen kennen en leerde onder anderen van hem het vak. De rest is, zoals dat zo mooi heet, geschiedenis.

Dijkstra heeft zijn werk inmiddels getoond op diverse nationale en internationale tentoonstellingen. Daarnaast is hij in al die jaren uitgenodigd voor vele solo-exposities en heeft hij zelf exposities georganiseerd, met als resultaat dat hij dit jaar is opgenomen in het internationale kunstenaarscollectief ICAF (international culture & arts federation) als expert member.

Hij is in dat kader uitgenodigd om zijn werk te laten zien tijdens de 2017 3rd International Environment Exposition ‘The Earth I Love’, waar 108 werken worden getoond van 98 kunstenaars uit 22 landen. Deze expositie vindt plaats van 1 september tot en met 22 oktober 2017 in het Geoje Haegeumgang Theme Museum, Yukyung Art Museum in Zuid-Korea. De gehele expositie zal daarna verhuizen en nogmaals te bewonderen zijn van 26 oktober tot en met 8 november in de Yeosu Hwain Gallery.