Stedendriehoek

Deventer in de ban van dans

DEVENTER – Kunstcircuit Deventer verzorgt van zaterdag 11 tot en met zondag 19 november de twaalfde editie van de Deventer DansDagen (DDD). Ook dit jaar is er weer een gevarieerd programma samengesteld met workshops, films en voorstellingen.

Traditiegetrouw krijgt DDD op de slotdag een grootse finale met Deventer Danst! Dit jaar heeft de voorstelling  de titel ‘Deventer danst Samen!’ Docenten en choreografen zijn gevraagd naast een eigen choreografie er ook één samen te maken. In het kader van het festival Focus op Indonesië is er een speciaal onderdeel, ‘Keizerslanden danst!’, opgenomen met diverse workshops Indonesische dans en een korte afsluitende voorstelling Javaanse dans.

Tijdens DDD is een expositie te zien met werk van beeldende amateurkunstenaars en fotografen op het adres Keizerstraat 70 (voorheen de Leeuwenkuil). De locatie is vrij toegankelijk.

 

Workshops

“Ook voor deze editie hebben we een mooi workshopprogramma kunnen samenstellen onder leiding van diverse gerenommeerde gastdocenten. Er zijn op zaterdag 11 en zondag 12 november workshops in verschillende stijlen voor jonge dansers en de iets ouderen. Zoals kidsroulette met workshops klassieke en internationale dans, workshops dancehall voor 12+ en jazz voor 35+.

Zaterdag 18 november vindt bij Humanitas en Ludgerus ‘Keizerslanden Danst!’ plaats, met diverse workshops geïnspireerd op het thema Indonesië. Om 16.15 uur is er een gratis korte voorstelling van het Batik Dance Theater in Humanitas. In de Rozenfabriek geeft de jonge Spaanse danser Álvaro Ortiz el Sarabia’  workshops flamenco. Alvaro Ortiz toert momenteel door Nederland.

Voorstellingen
Tijdens DDD zijn op zaterdag 11 november twee dansfilms te zien in Filmhuis de Keizer over twee markante dansers: voor de vroege vogels om 09.30 de rolprent Dancer en om 16.00 uur de film La Chana.

Vrijdag 17 november brengt Nicole Beutler/NB projects de voorstelling 7 TRIPLE MOON. Drie gedanste portretten waarin een ex-ballerina een geroutineerd performer en een jonge danseres de verschillende fases in het leven van een vrouw belichamen. Sterk en fragiel naïef en trefzeker aards en vluchtig. Zaterdag 18 november vindt de finale van de Urban Dance Battle plaats in het Burgerweeshuis; tijdens de ‘dansbare afvalrace’ worden winnaars gekozen door een deskundige en onafhankelijke jury.  

Deventer Danst Samen!
DDD wordt afgesloten met de voorstelling Deventer Danst! op zondag 19 november (aanvang 14.30 uur) met weer volop ruimte voor danstalent uit Deventer. Aan de voorstelling doen onder andere mee: All the Above Base4Dance ALMAX Dancecenter ABS Create Dance Dansgroep de Eskape Dansatelier de Rozenfabriek Keltisch Dansje Apropos Sheila’s buikdanscentrum Studio DanZo DSC en SVS Schalkhaar SVOD plus de winnaars van de Urban Dance Battle. Kijk voor het volledige programma op de website www.deventerdansdagen.nl