Stedendriehoek

Deventer Huisgenoten nieuwnetwerk voor 50plussers

DEVENTER – Onlangs is de vereniging Deventer Huisgenoten opgericht. Dit nieuwe netwerk voor 50plussers presenteert zich op donderdag 26 oktober om 15.00 uur in de Bibliotheek aan Brink 70.

De vereniging is een sociaal en dynamisch netwerk met veel gevarieerde activiteiten, waaraan leden zelf een bijdrage leveren en waar men inspirerende mensen treft. Dat is wat Deventer Huisgenoten voor ogen staat. Meer dan dertig Deventenaren van 50 tot 90 jaar hebben sinds begin september hard gewerkt om dit initiatief gestalte te geven. “Al in augustus begonnen we met huiskamerbijeenkomsten en sindsdien nemen belangstelling en participatie snel toe”, aldus een woordvoerder.

“Het initiatief is bedoeld voor mensen van 50plus die anticiperen op het ouder worden en willen investeren in een stevig sociaal netwerk. Maar ook voor mensen bij wie lichamelijke en/of mentale ongemakken al beginnen op te spelen. Het gaat de huisgenoten om gezelligheid, erbij horen en klaarstaan voor elkaar.” De Deventer Huisgenoten treffen elkaar in huiskamers door de hele stad en in een centrale ruimte. “Daarnaar zijn we nog op zoek. De sfeer is gemoedelijk en gastvrij. Negen huisgenoten hebben hun huiskamer al opengesteld voor gespreksgroepen, schilderen, bridgen, kookworkshops, samen lunchen en een breiclub. Iedereen kan voorstellen doen voor nieuwe activiteiten.”

“We nodigen u van harte uit voor de bijeenkomst waar we de vereniging zullen presenteren. Ter illustratie vertellen we over de inspirerende reis naar Wit-Rusland die een aantal van ons de afgelopen zomer heeft gemaakt. Deze reis illustreert wat er mogelijk is als meer en minder vitale ouderen elkaar een steuntje in de rug geven. Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen. We ontmoeten u graag op 26 oktober.”

Voor meer informatie, e-mail info@deventerhuisgenoten.nl of telefoon 06-30794605.