Stedendriehoek

Deventer binnenstad bruist van muziek

DEVENTER – Op donderdag 30 en vrijdag 31 maart luidt de Deventer Horeca de lente in met de 55e editie van het – volmondig klinkend – Karel Lassche Deventer Muziek Totaal festival. Bij deze lente-editie geven vijftien bands acte de présence in diverse horecagelegenheden in de Deventer binnenstad.

Stichting Deventer Muziek Totaal organiseert jaarlijks vier muzikale evenementen in de Deventer binnenstad, de lente- en herfsteditie van dit festival, Koningsnacht en de Deventer Bluesnight. Elke editie van het festival zorgt ervoor dat de Deventer binnenstad leeft; het publiek trekt van café naar café om een glimp op te vangen van zijn of haar favoriete band. Deventer Muziek Totaal zorgt al jaren voor een bruisende binnenstad, een waardige opening van het terrasseizoen en garandeert voor de horecaondernemer een volle bak.

Internationale allure
Op donderdag 30 maart geven vijf horecagelegenheden het startschot voor een prachtig festival en op vrijdag 31 maart zijn er maar liefst tien schitterende acts te aanschouwen. Niet alleen de Deventer Bluesnight heeft de laatste jaren buitenlandse artiesten weten te strikken, steeds vaker worden er van buiten de Nederlandse landsgrenzen bands of muzikanten binnengevlogen. Ook deze keer staat er een Amerikaanse gitarist op het prachtige lijstje van het festival. Sonny Hunt uit Nashville komt samen met multi award-winnend gitarist Leif de Leeuw (zie foto) en zijn band naar Grandcafé Hans & Grietje. Een unieke combinatie van twee fabuleuze gitaristen die samen in Nashville een album hebben opgenomen. Zo krijgt het festival langzamerhand internationale allure.

Akoestische klanken
Ook geen onbekende op de line-up is Joost de Lange met zijn Rock/Blues Experience, evenals de swingende show van Fools of Funk en Doctors Order. Steviger gaat het er aan toe in Café Kaal en Bar De Alm, met Rocktopussy en The Nikes Train. En vergeet ook niet een bezoek te brengen aan Café De Waagschaal en De Hip. Ook in de horeca op het Grote Kerkhof is het zeker de moeite waard om de meer akoestische klanken te gaan beluisteren; Vrienden van Vroeger en Eetcafé De 7e Hemel hebben daarvoor de perfecte ambiance. Andere optredende acts zijn: Bad Habits, Back-2-Back, Dear Ellinor, Down at the Doctors, Try Out, Gerben & Gerdine, Blue2Red, Outbreak en Bervoets & Westerhoff. Er is, kortom, genoeg te beleven in de Deventer binnenstad op 30 en 31 maart. Live-muziek in de breedste zin van het woord: singer-songwriters, rock, blues, funk, soul, voor ieder wat wils. En het festival is gratis toegankelijk.
Het volledige programma van Deventer Muziek Totaal vindt men op de website www.deventermuziektotaal.nl/lente-editie 
Foto: Johan Sonneveld