Stedendriehoek

Deventenaren bellen elkaar regelmatig bij Deventer Belt

Even samen lachen, een luisterend oor of gewoon over koetjes en kalfjes praten. Dit is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Daarom is er sinds kort Deventer Belt. Bij Deventer Belt bellen Deventenaren elkaar regelmatig. Gewoon, omdat het gezellig is.

Deventer Belt wordt gerund door een enthousiaste groep vrijwilligers, die mensen die daar behoefte aan hebben, opbellen voor een praatje. Iedereen die behoefte heeft aan een praatje kan zich opgeven als deelnemer. “Er zijn aardig wat mensen die sociale contacten missen, ook jongeren”, legt Elise Steunebrink van Deventer Doet uit. “Daarnaast zijn er veel mensen die graag wat voor anderen willen doen, uiteraard coronaproof. Zo snijdt het mes aan twee kanten.”

Steunebrink vertelt vervolgens hoe het in z’n werk gaat: “Mensen die behoefte hebben aan een praatje, die gewoon even iemand willen spreken voor de gezelligheid, kunnen zich opgeven via de website www.deventerdoet.nl/deventerbelt of bij Deventer Doet via e-mail info@deventerdoet.nl of telefoon 0570-615805. Er komt dan een intakegesprek waarin je kunt aangeven wat je graag wilt. Hoe vaak wil je gebeld worden? Wekelijks? Meerdere keren in de week? Heb je een voorkeur voor leeftijd of geslacht? Daarna word je gekoppeld aan een vrijwilliger van Deventer Belt, die jou belt op de gewenste momenten. Voor een gezellig praatje of een luisterend oor. Nieuwe vrijwilligers voor het belteam zijn ook welkom. Deventer Belt is er voor iedereen, om een glimlach te bezorgen en te laten uitkijken naar het volgende gesprek.”