Stedendriehoek

De zin van leven en lijden

DEVENTER – Ziekte en gezondheid hebben als een rode draad door zijn leven gelopen, vertelt Harold Stevens. Als kind was hij veel ziek: hij leed aan astmatische bronchitis en eczeem. Zijn ouders sleepten hem in hun wanhoop van de ene specialist naar de andere en gingen uiteindelijk ook op zoek in het alternatieve circuit. Het heeft hem uiteindelijk op een zoektocht gezet naar de oorzaak en het waarom van ziekte, van lijden, met name het lijden van een kind.

De Veritas Odd Fellow Loge in Deventer heeft onder de titel ‘Dan maak je maar zin…’ een lezingencyclus georganiseerd. In het kader van deze cyclus houdt Harold Stevens op zondagmiddag 16 april een lezing in de Deventer Veritas Odd Fellow Loge over de vraag naar de zin van het leven. Harold Stevens is psychosociaal therapeut, heeft een eigen therapeutische praktijk en is de schrijver van het boek ‘De droom van Ha’adam, over het mechanisme van het leven’.

Eerst ging Harold op zoek ‘buiten mijzelf’, en uiteindelijk ook op zoek ‘in mijzelf’. “Ik begon een mechanisme te vermoeden dat schuil lijkt te gaan achter het leven. Het leven lijkt onvoorwaardelijke liefde ‘af te dwingen’. Onvoorwaardelijke liefde voor je totale zelf, voor diegene die je in de kern bedoeld bent te zijn.”

“Maar…wie ben ik dan?” Zelfkennis, de zoektocht naar wie je in de kern bent, blijkt daarbij steeds de sleutel. Maar hoe werkt en hoe zit dat dan? In de lezing vertelt Harold over zijn zoektocht en probeert hij een tipje van de sluier, over het mechanisme van het leven, op te lichten.

De lezing wordt gehouden in het Thomas Wildey Huis van de Veritas Loge aan de Jac. P. Thijsseweg 100 in Deventer. Parkeren is mogelijk op het parkeerterrein van het Etty Hillesum Lyceum aan de overkant van het Thomas Wildey Huis. De zaal is open vanaf 14.30 uur. Aanvang 15.00 uur. Sluiting om 17.00 uur. De toegangsprijs is €10,-. Reserveren is aan te bevelen via telefoon 0570-542350 of 0575-523209, of e-mail geersepmi@gmail.com