Stedendriehoek

De woningmarkt openen met woningruil

Op de woningmarkt heerst momenteel schaarste: er is weinig nieuw woningaanbod en een overweldigende belangstelling van potentiële kopers. Het overgrote deel van de woningzoekers wacht met het te koop zetten van de eigen woning totdat er een nieuw huis is aangekocht. Hierdoor droogt de markt op, terwijl er uiteindelijk veel potentieel aanbod is, omdat veel mensen graag willen verhuizen.

Om het stilvallen van de woningmarkt tegen te gaan komt MIQA met een nieuw concept: woningruil.

Een te klein aanbod en te veel vraag; daar moet verandering in komen, was de gedachte van MIQA. Zij hebben inmiddels dan ook de eerste succesvolle stappen gezet met woningruil. Met eigenaren Tom Oosterhuis en Irma Sollie en een team van zes medewerkers (inclusief kantoorhond Mara) wil MIQA namelijk graag in oplossingen denken voor de klant. Recht op het doel af.

“De woningmarkt vraagt om vernieuwing en die hebben wij inmiddels geïntroduceerd in de vorm van woningruil”, vertelt Annika namens het makelaarskantoor. “Er moest iets gebeuren op de woningmarkt. Op deze manier willen wij de markt weer toegankelijk maken voor potentiële kopers. Het is te begrijpen dat je je huis in deze tijd niet verkoopt terwijl je nog geen nieuw huis hebt. Verkopen gaat vaak snel, maar een huis aankopen, dat is nu een ander verhaal. Bij woningruil zoeken wij via een ‘no cure no pay’ opdracht naar een match tussen twee of meerdere partijen. Deze match is volledig gebaseerd op de woonwensen van de klanten, die vooraf zorgvuldig in kaart is gebracht.”

De woningen worden gewaardeerd door MIQA, die ook de wederzijdse bezichtiging organiseert en de volledige afwikkeling van de contracten regelt. Zo word je als klant volledig ontzorgd en kun je je richten op jouw nieuwe woning.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met MIQA. Dat kan via telefoon: 0570 – 65 95 95 en e-mail: info@MIQA.nl. Of neem een kijkje op de website: www.MIQA.nl