Stedendriehoek

De verschillende kanten van rechtspraak

Na elke rechtszaak die veel ophef veroorzaakt, is het vaste prik. Hoe kon dit gebeuren? Wie heeft er zitten slapen? De dader wordt niet streng genoeg gestraft! Prof. dr. mr. Catrien Bijleveld van de Vrije Universiteit in Amsterdam komt woensdag 13 maart in Science Café Deventer vertellen over onderzoek dat ze doet naar de vele verschillende kanten van rechtspraak.

Helpt strenger straffen wel als mensen vroeg of laat ook weer vrijkomen? Kun je voorkomen dat kinderen uit criminele milieus zelf ook in de misdaad belanden? Zijn rechters te veel op daders en te weinig op slachtoffers gericht? Hoe doe je recht aan de verwoeste levens van slachtoffers en nabestaanden?

Het Science Café Deventer is zoals altijd in de grote zaal van het Burgerweeshuis, Bagijnenstraat 9. De zaal gaat open om 19.30 uur met livemuziek van jazztrio Dubio. Van 20.00 tot 21.00 uur is de lezing. Na een korte pauze leidt Christa Hooijer tot precies 22.00 uur de discussie met de zaal. De toegang is gratis. Zie ook de website www.sciencecafedeventer.nl.