Stedendriehoek

De veer is voor Daan!

TWELLO – De 12-jarige Daan Mus uit Twello is de trotse winnaar van de Veer in je reet Award. De award is een speciale prijs voor kinderen die zich belangeloos inzetten om de wereld van morgen een beetje eerlijker, groener of liever te maken. De prijs is uitgereikt tijdens de Zapp Awards, afgelopen zaterdag, door ambassadeur Tim Senders.

‘Niet opgeven, je kan het!’

Een aantal jaar geleden werd Daan gediagnostiseerd met een spierziekte. Hij meldde zich aan bij de organisatie Spieren voor Spieren, waar activiteiten voor ouders/verzorgers en kind worden georganiseerd. Tijdens de fysiotrainingen oefent hij met een racerunner (een driewielig loopframe). Dit om zijn spieren intact te houden, omdat hij zichzelf voortbeweegt met een rolstoel. Als grapje kwam hij samen met zijn fysiotherapeut op het idee om van zijn school naar huis acht kilometer te ‘racerunnen’. Afgelopen juni was het zover en heeft Daan deze afstand afgelegd samen met klasgenoten. Zijn doel was om 500 euro op te halen, maar dit is uiteindelijk een bedrag van 10.000 euro geworden.

Zaterdag kreeg Daan een cheque overhandigd van 500 euro, bestemd voor Spieren voor Spieren. “Dit is supervet”, zei hij in de uitzending. Voor alle kinderen die geïnspireerd zijn geraakt door zijn actie, had hij nog mooie woorden: “Niet opgeven, ook al heb je een spierziekte. Want je kan het!”