Stedendriehoek

Dé talentenjacht voor podiumkunsten

DEVENTER – Talent uit Overijssel opgelet! Schouwburg Hengelo, Deventer Schouwburg en Zwolse Theaters slaan de handen ineen en organiseren aankomend jaar opnieuw de talentenjacht Open Podium Overijssel, waarbij deelnemers zich mogen presenteren op een professioneel podium en waarbij zij kans maken op een hoofdprijs van maar liefst €3.500,-. De inschrijving voor de voorrondes is gestart.

Open Podium Overijssel staat open voor deelnemers uit alle theatergenres: van dans tot opera, van cabaret tot rap, van musical tot rock. Leeftijd of ervaring is niet van belang, talent wel. Zowel groepen als individuele deelnemers kunnen zich inschrijven, maar dienen wel woonachtig óf afkomstig te zijn uit Overijssel

Traject

Tijdens één van de voorrondes in Zwolle, Deventer of Hengelo treden de kandidaten op voor publiek en jury. Hier strijden zij om een plek in een van de halve finales. Na de halve finales wordt bepaald wie deel mag nemen aan de grote finale in Schouwburg Hengelo op zaterdag 20 april. Alle data zijn terug te vinden op de compleet nieuwe website van Open Podium Overijssel: www.openpodiumoverijssel.nl.

Prijzen

Behaalt een act een plek in de finale van Open Podium Overijssel 2024? Dan maken ze kans op mooie geldprijzen. Tijdens de finale wijst de vakjury drie winnaars aan en kennen zij de juryprijzen toe, met als hoofdprijs een geldbedrag van €3.500,-. Daarnaast speelt het publiek een belangrijke rol: zij wijzen de winnaars van de publieksprijzen aan.

Inschrijving

Inschrijven voor Open Podium Overijssel 2024 is gratis en kan door een online inschrijfformulier in te vullen dat te vinden is op www.openpodiumoverijssel.nl. Inschrijven kan tot en met 28 januari.