Stedendriehoek

De ondernemers in de Nieuwstraat en T.G. Gibsonstraat staan voor je klaar, ook nu!

Het jaar 2020 kende een bizarre start en ook het einde van dit jaar zal zeker nog in het teken staan van corona, crisis, ondernemingen die noodgedwongen de deuren (tijdelijk) moeten sluiten en onzekerheid. Aan de andere kant is 2020 ook het jaar waarin je mensen leert kennen: je (vaste) klanten, support en de gunfactor aan de lokale ondernemer. Ook in de Nieuwstraat en T.G. Gibsonstraat is dat goed te merken. Lokaal kopen is hipper dan ooit en de winkels bieden dan ook allemaal een veilige omgeving om te winkelen, terwijl de horeca er alles aan doet om klanten thuis van hun gerechten te laten genieten. Crisis of niet, ook in deze tijd staan alle ondernemers klaar voor hun klanten.

De Nieuwstraat en T.G. Gibsonstraat blijken ook in coronatijd goed winkelbare straten. De straten zijn ruim en overzichtelijk. De winkels zijn geopend. In sommige gevallen zijn de winkeltijden aangepast, dus neem altijd even een kijkje op de website of social media voordat je de stad in gaat.

De mensen die nu winkelen, komen gericht naar de winkel toe en dit betekent minder fietsers die richting de bibliotheek door de straat fietsen, minder toeristen die de straat als aanlooproute naar de ‘bekende winkelstraten’ gebruiken en minder marktbezoekers die aan de andere kant van de binnenstad verkeren. Zo kun je in de Nieuwstraat en T.G. Gibsonstraat op veilige afstand van elkaar je boodschappen doen.

Juist nu is er tijd voor een goed advies

Doordat er nu minder mensen in de winkels zijn, is het in deze tijd de ideale gelegenheid om gericht te winkelen. Wilde je altijd al een goed advies over potten en pannen, over kruiden, of over e-sigaretten? Dan is dit de tijd om te gaan! Zo support je niet alleen de lokale ondernemer maar ook jezelf, want juist in deze tijd van veel binnen zijn en weinig vermaak is het tijd om jezelf eens extra te verwennen.

Het lekkerste eten bij jou thuis bezorgd

De horeca is op dit moment weer tijdelijk gesloten, maar dat betekent niet dat je niet kunt genieten van de vele keukens die de Nieuwstraat kent. De multiculti-straat; zo wordt de Nieuwstraat ook wel genoemd, verwijzend naar het grote aantal eettenten uit allerlei culturen. En nee, hier kun je op dit moment niet gaan zitten om je favoriete hap te eten, maar afhalen kan bij de meeste zaken wel. Zo begint de straat vanaf de Engestraat met een Italiaanse zaak en eindigt de straat met shoarma en kebab. Wat daar tussenin zit? Onder andere sushi, Turks, kraakverse broodjes, Thais en patatjes speciaal. De meest uiteenlopende specialiteiten. En vrijwel allemaal bezorgen ze gewoon bij jou thuis!

Bezorgen in Deventer

In het voorjaar 2020 hebben de Deventer ondernemers de handen ineen geslagen en zijn ze succesvol gestart met de bezorgservice www.bezorgenindeventer.nl. Veel Deventenaren hebben van deze service gebruikgemaakt en ook nu is de website ideaal als je niet in de gelegenheid bent om naar de winkel te komen of als je eten wilt bestellen.

Heb je thuis iets nodig uit de winkel of heb je zin in lekker eten? De Deventer binnenstad komt naar je toe! Met Bezorgen in Deventer vind je alle winkels en restaurants die thuis bezorgen op één overzichtelijke plek. Via de website, telefonisch of via e-mail plaats je jouw bestelling direct bij de ondernemers. De ondernemers uit de Nieuwstraat en T.G. Gibsonstraat die vermeld staan op www.bezorgenindeventer.nl – en waar je dus rechtstreeks kunt bestellen – zijn:

Blikfang: de gloednieuwe winkel voor Scandinavisch design; Broodjeszaak de Vlinder: waar je de lekkerste broodjes kunt vinden; Cigköftem: om te genieten van een gezonde snack of maaltijd; De Amaranth: voor biologische en ecologische fairtrade kleding; Kitchen Queen: voor Indonesische maaltijden; Kitchen Corner: alles om te koken, bakken en bbq-en; De Stoelendans: waar fantasie tot leven komt; Masterpieces.nl: collectibles, kunst, horloges en sieraden; De Ontmoeting: boeken, ontmoeten en samenzijn; Nonna Bruna: een traditionele Italiaanse take away; Uvape: waar je alles kunt vinden op het gebied van e-sigaretten.