Stedendriehoek

De Nieuwstraat en T.G. Gibsonstraat bieden bezoekers en ondernemers warm welkom

DEVENTER – Er zijn wat veranderingen geweest in de Nieuwstraat. Zo zijn er een aantal winkels een plekje opgeschoven, meer naar de kern van de binnenstad. En dat is prima. Het geeft nieuwkomers weer ruimte en juist dat is waar de Nieuwstraat bekend om staat: creatief, vernieuwend, culinair en verrassend. De straat biedt niet alleen een welkom aan bezoekers, die vaak via deze straten het kerngebied van Deventer inkomen, maar ze bieden ook een welkom aan nieuwe ondernemers.

Een mooi voorbeeld daarvan is Maassen ballonnen. Net de deuren open en direct was het druk. Er is behoefte aan vernieuwing in binnensteden, dat is duidelijk. Ondanks de coronamaatregelen kun je hier prima terecht. De straten zijn breed en de ondernemers doen er alles aan om bezoekers verantwoord te laten winkelen. Neem wel even een mondkapje mee.

Ga je liever niet de drukte in, dan kun je natuurlijk ook nog steeds online bestellen en thuis je pakketje afwachten of bij de winkel afhalen. Blijf de ondernemers steunen met (online) aankopen, door juist nu te blijven kopen. En door te kijken of je de bestelling die je gewoonlijk deed bij een grote online keten, ook niet bij een lokale ondernemer kunt plaatsen. Want crisis of niet, winkelier en klant hebben elkaar altijd nodig. Door de lokale ondernemer te steunen heb je als klant ook nog eens de kans jezelf extra te verwennen, want zeg nou zelf: de leukste, meest bijzondere en lekkerste zaken zitten in de Nieuwstraat en T.G. Gibsonstraat!

Een mooi cadeau voor jezelf of een ander
De feestdagen komen er weer aan en dat betekent dat je jezelf of een ander weer eens extra mag verwennen. Er zijn genoeg winkels in deze straten waar je terecht kunt voor een mooi cadeau, voor jezelf of voor een ander. Of een lekker cadeau. Het is niet moeilijk hier iets moois, leuks of lekkers te vinden. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij De Stoelendans, want als ergens magie tot leven komt, dan is het daar wel! Van beelden, sieraden en de meest bijzondere voorwerpen tot theeën, supplementen en producten die helpen tegen vele aandoeningen.

Wil je een echt bijzonder cadeau voor iemand anders of voor jezelf? Kijk dan eens bij Papyrus Oude Liefdes. Deze winkel is het gevolg van het samengaan van de webwinkel Oude Liefdes met het reeds dertig jaar aan de Nieuwstraat gevestigde antiquariaat Papyrus. De winkel biedt een ruim voor-een-ieder-wat-wils assortiment. Voor een ander bijzonder cadeau voor jezelf kun je terecht bij Kynst Tattoo, een sfeervolle tattoo shop waar een aantal grote tattoo artiesten werkzaam zijn.

Heb je zin in wat lekkers? Dan is de Nieuwstraat misschien wel de beste straat om te zijn. Van Thais tot een patatje en van kebab tot Italiaans. Hier vind je gerechten van het hoogste niveau uit alle streken van de wereld. Of neem eens een gerecht mee van Cigkoftem Deventer. Cigkoftem is een vegetarisch product dat wordt samengesteld uit tarwegort, tomatenpuree, rode peper en nog achttien diverse specerijen. Dit is echt gezond, voedzaam fastfood-eten, met weinig calorieën en het is vegetarisch.

De multiculti-straat: zo wordt de Nieuwstraat ook wel genoemd, verwijzend naar het grote aantal eettenten uit allerlei culturen. En ja, hier kun je op dit moment gewoon weer binnen gaan zitten om je favoriete hap te eten, maar afhalen kan natuurlijk ook. Zo begint de straat vanaf de Engestraat met een Italiaanse zaak en eindigt de straat met shoarma en kebab. Wat daar tussenin zit? Onder andere Turks, kraakverse broodjes, Thais en patatje speciaal. De meest uiteenlopende specialiteiten. En vrijwel allemaal bezorgen ze gewoon bij jou thuis!

Bezorgen in Deventer
Heb je thuis iets nodig uit de winkel of heb je zin in lekker eten? De Deventer binnenstad komt naar je toe! Met Bezorgen in Deventer vind je alle winkels en restaurants die thuis bezorgen op één overzichtelijke plek. Via de website, telefonisch of via e-mail plaats je jouw bestelling direct bij de ondernemers: www.bezorgenindeventer.nl