Stedendriehoek

De Linde verhuist na 64 jaar

DEVENTER – Woensdag 21 december is een bijzondere dag voor leerlingen, ouders en begeleiding van De Linde, school voor kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Ze gaan verhuizen. Na bijna 64 jaar nemen ze afscheid van het oude, vertrouwde schoolgebouw aan de Splithofstraat en vertrekken naar een nieuw onderkomen in het KindCentrum Borgele.

De Linde kent een lange geschiedenis aan de Splithofstraat. In 1953 begon daar deze school voor Speciaal Onderwijs. De school had toen de – nogal lastig uit te spreken – naam Dr. Herderscheeschool. Later is die naam gewijzigd in De Linde.
Maar na 64 jaar voldoet het gebouw niet meer aan de eisen van de moderne tijd. Tijd om te vertrekken dus. Met echt wel een beetje pijn in het hart, want leerlingen, team en ouders hebben een fijne tijd gehad aan de Splithofstraat: goede contacten met de buurt en mooie herinneringen zijn er te over!
Het SO (de onderbouw) van De Linde verhuist naar het nieuwe KindCentrum Borgele. Daarmee komt er een bijzondere samenwerking tot stand tussen de Borgloschool (regulier onderwijs), ODC (Orthopedisch DagCentrum) ’t Lantaarntje en Partou (kinderopvang). Samen onder één dak kunnen kinderen met en zonder beperking elkaar ontmoeten en van en met elkaar leren. Een combinatie waar alle kinderen die er een plekje vinden profijt van zullen hebben.

In optocht naar de nieuwe locatie
Al weken is er naar toe geleefd, maar op woensdag 21 december is het dan echt zover: dan draaien de leerlingen officieel de deur aan de Splithofstraat op slot, met prachtige sleutels die ze zelf gemaakt hebben. Alle kinderen, juffen en meesters lopen daarna in optocht (met muziek) naar de nieuwe locatie. Daar openen ze officieel de deuren van hun nieuwe school en nemen een kijkje in hun nieuwe lokaal.
Daarna hebben de leerlingen kerstvakantie, want natuurlijk moeten alle spullen nog van de Splithofstraat naar Borgele worden verhuisd. Op maandag 9 januari starten de leerlingen dan echt in hun nieuwe school in KindCentrum Borgele.