Stedendriehoek

De grootste boekenmarkt van Europa

Op de eerste zondag van augustus wordt de 34ste editie van de Deventer Boekenmarkt gehouden in de pittoreske binnenstad van de Hanzestad. Boekenliefhebbers kunnen 4 augustus weer hun hart ophalen aan de talrijke stands, gevuld met boeken in alle denkbare genres. De vertrouwde straten en pleinen, zoals de Brink, het Grote Kerkhof en de Kapjeswelle, worden wederom omgetoverd tot een waar paradijs voor de lezer. De toegang is vrij. 

Vanaf 9.30 tot 17.30 uur zijn de vele kramen toegankelijk voor het publiek. Elk jaar weer wordt de boekenmarkt gekenmerkt door een gezellige drukte en een unieke sfeer, waar kennis en passie voor boeken centraal staan. Ook dit jaar wordt een ruime variatie aan literatuur aangeboden door de beste boekhandelaren en antiquariaten van Nederland, met speciale aandacht voor zeldzame en collectors-exemplaren.

Cultuur en vermaak in overvloed

Bezoekers kunnen tevens genieten van een uitgebreid randprogramma vol muziek, kunst en culturele activiteiten. Een keur aan exposities en optredens vinden plaats in de stad. Hiernaast openen vele winkels hun deuren tijdens deze koopzondag, waardoor de beleving van de Deventer Boekenmarkt compleet is.

Woordwaarde Festival

Parallel aan de boekenmarkt vindt het Woordwaarde Festival plaats, van 1 tot en met 4 augustus. Dit festival biedt een breed scala aan taalgerichte activiteiten, zoals schrijversontmoetingen, lezingen en literaire workshops, die de diversiteit en rijkdom van de Nederlandse taal vieren. De details van het programma worden begin juli onthuld en beloven een boeiende aanvulling te zijn op de Deventer Boekenmarkt. Het Deventer Boekenmarktboekje is vanaf half juni verkrijgbaar voor €2,50.

Organisatie

De Deventer Boekenmarkt is één van de beeldbepalende evenementen in Overijssel en wordt georganiseerd door Events dEVENTer. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Overijssel, de Gemeente Deventer en diverse sponsoren. Voor meer informatie, het boekenmarktboekje en details over de deelnemers kan men terecht op www.deventerboekenmarkt.nl.