Stedendriehoek

De glinstering van het rimpelende water

OLST – Tot en met zaterdag 3 februari is in Kasteel De Haere, Haereweg 4 te Olst (nabij Deventer), een bijzondere tentoonstelling te zien van de kunstenaar Gert Roelofsen (1947). Met acrylverf schildert hij op doorzichtig folie. Hij gebruikt hiervoor een door hemzelf ontwikkelde techniek: de sterk verdunde verf laat hij vloeien over de folie. Een unieke methode met een overweldigend resultaat.

De Waddenzee speelt een belangrijke rol in het werk van Roelofsen: de afwisseling van eb en vloed en het steeds veranderende licht. Hij probeert de glinstering van het rimpelende water in zijn schilderijen te vangen. Op de tentoonstelling op Kasteel De Haere zijn kleine doeken te zien, maar ook werken van meer dan drie meter. De transparante en kleurrijke schilderijen van de schilder komen in de statige kamers van het kasteel uitstekend tot hun recht.

Van huisarts naar kunstenaar
Roelofsen heeft, naast zijn werk als huisarts, altijd geschilderd. Pas op latere leeftijd is hij naar de kunstacademie Minerva in Groningen gegaan. In 2004 studeerde hij af. Sindsdien werkt hij als zelfstandig beeldend kunstenaar. Sinds een jaar woont hij in Lochem en heeft de kunstenaar in een leegstaande machinefabriek in Olst zijn atelier. Vanaf 2018 is zijn werk hier regelmatig te zien en zullen er ook exposities gehouden worden door andere kunstenaars. Voor medio april staat al een groepstentoonstelling op het programma van kunstenaars uit de gemeente Olst-Wijhe, die samenwerken in de stichting ’t SAL.
De tentoonstelling is tot en met zaterdag 3 februari geopend op vrijdag en zaterdag (van 11.00 tot 17.00 uur) en op zondag (10.00 tot 17.00 uur). Kijk voor meer informatie op de website www.kasteeldehaere.nl  of bel naar 0570-591500.